IZOLACIJA-468X60-BANNER

Do 15. jula na Batrovcima novi terminal i traka

02.06.2016. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas na Batrovcima da će taj granični prelaz do 15. jula dobiti novi robni terminal sa novih 28 parking mesta i dodatnu traku za kamione u dužini od 1.750 metara.

Granični prelaz Batrovci će naredne godine dobiti još šest traka za putnički saobraćaj, pa će ukupno imati 18 traka, a Mihajlović je posle obilaska radova rekla da je cilj da se poveća propusna moć Batrovaca, koji se nalazi na Koridoru 10 i koji je najfrekventniji srpski prelaz.

- Sigurno ću doći ovde 15. juna, kad će deo biti završen - robni terminal, a 15. jula će biti i ta dodatna traka. Kada se ide iz pravca Srbije ka Hrvatskoj mogu se videti parkirani kamioni i vozila gotovo da idu samo jednom putničkom trakom, što je nebezbedno i uvek je pitanje da li će neko da strada kada izađe iz kamiona - rekla je Mihajlović tokom obilaska radova.

Modernizacija, rekonstrukcija i proširenje Batrovaca je počelo 9. maja, posle više od 13 godina.

- Završavamo Koridor 10 i važno je da ovaj prelaz ima veću propusnu moć i da carina može da radi na najbolji način svoj posao i bolje kontroliše robu. Građevinska direkcija Srbije je zajedno sa Vladom krenula u proširenje koje već sada može da se vidi - kazala je Mihajlović.

Kako kaže, prvo se radi novi robni terminal sa novom vagom, za bolju kontrolu robe i veću bezbedost, a nastavak toga je da iz pravca Srbije ka Hrvatskoj bude još jedan traka u dužini od 1,7 km, što će sve biti gotovo do 15. jula.

- To je jedan deo koji mi radimo, u narednom periodu će biti i za 28 parking mesta više. Imaćemo i veći broj terminala za putnički saobraćaj, najmanje šest koliko već sledeće godine - navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija je najkraća ruta između istoka i zapada i samo u julu i avgustu milion putničih vozila pređe Batrovce, kao i 370.000 teretnih vozila godišnje.

Mihajlović je podsetila da je prelaz Batrovci u januaru osvetljen ističući da je bilo ružno ulaziti u Srbiju po mraku.

Rok za završetak projekta je godinu i po dana.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojsa Šurlan je naveo da je ukupna vrednost tog projekta oko 700 miliona dinara koji su obezbeđeni iz budžeta Srbije i da će radovi biti gotovi sledeće godine.

Vrednost prve faze za novi robni terminal sa 28 novih parking mesta je oko 118 milina dinara.

Projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a izvođač radova je firma Ingrap omni.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;