INFONET-468X60-BANNER

Radovi na revitalizaciji u Termoelektrani "Nikola Tesla B" od 7. maja

05.05.2016. | Tanjug

„Elektroprivreda Srbije“ počinje prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu i u kapitalni remont jednog od dva najveća termo proizvodna kapaciteta u Srbiji EPS će uložiti oko 70 miliona evra, saopštilo je to javno preduzeće.

Radovi u okviru prve faze revitalizacije bloka TENT B2 počeće 7. maja, a nakon završetka remonta planirano je da to postrojenje početkom novembra ponovo bude vraćeno na mrežu.

- EPS projekat prve faze revitalizacije bloka TENT B2 na Ušću predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru EPS-a i najkrupniji u ogranku TENT – izjavio je v.d. direktora EPS Milorad Grčić na uvodnom sastanku sa predstavnicima više od 30 stranih i domaćih firmi koje će učestvovati u realizaciji tog projekta.

Predviđenih 70 miliona evra će biti uloženo za veću snagu i duži radni vek, saopštio je EPS.

- Posle 220.000 radnih sati, ovaj kapitalni remont bloka B2 doneće novih 200.000 radnih sati i povećanje snage za dodatnih 30 megavata, sa sadašnjih 620MW na 650MW. Pored produženja radnog veka, modernizacija će doprineti većoj pouzdanosti i energetskoj efikasnosti, kao i poboljšanju zaštite životne sredine – rekao je Grčić.

Grčić je istakao da će u realizaciji tog projekta u značajnom procentu učestvovati domaće firme i na taj način domaća privreda doprinosi očuvanju stabilnosti najveće srpske energetske kompanije, kao i da EPS i na ovom projektu potvrđuje opredeljenost da je angažovanje domaćih firmi jedan od najvažnijih zadataka.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević je najavio da će biti stvoreni uslovi za bezbedan rad svih učesnika na gradilištu kako bi tako obiman i složen posao protekao bez i jedne povrede, uz poštovanje svih planiranih rokova, kako u isporuci opreme tako i u završetku predviđenih radova.

Predstavljajući organizacionu šemu projekta, sastav rukovodećih timova, strukturu radova i rokove direktor TENT B i rukovodilac projekta Goran Lukić je predstavio tehničke ciljeve i istakao da su svi planirani radovi podeljeni u okviru sedam grupa i da će na gradilištu biti angažovano i do 1.100 ljudi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;