INFONET-468X60-BANNER

Radovi na mostu Bratunac-Ljubovija počinju 3. maja

28.04.2016. | Srna

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da će 3. maja početi radovi na izgradnji mosta između Bratunca i Ljubovije iz pravca Srpske, odnosno sa leve strane reke Drine.

Trninić je podsetio da je gradnja mosta iz pravca Ljubovije počela u oktobru prošle godine, te istakao da će taj, zajednički projekat Srbije i BiH ukupne vrednosti 13 miliona evra, biti realizovan do kraja iduće godine.

On je rekao novinarima u Bratuncu da se potpisivanje međudržavnog sporazuma za most i realizacija ovog projekta obavlja u okviru specijalnih paralelnih veza Srbije i Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, završena je eksproprijacija i isplata izuzetog zemljišta, rešeni su imovinsko-pravni odnosi, te pribavljene sve dozvole za početak radova na izgradnji pristupnih puteva i mosta na prostoru bratunačke opštine.

Sredstva za isplatu izuzetog zemljišta obezbedila je Vlada Republike Srpske.

- Nažalost, još nije potpisan sporazum koji se odnosi na granični prelaz, ali se Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokazala predusretljivom pomažući nam, zajedno s Graničnom policijom, da rešimo tehničke probleme, kako bi se oprema i potreban materijal za gradnju mosta mogli nesmetano prevoziti preko Drine – rekao je Trninić.

On je izrazio očekivanje da će Drina biti premoštena do kraja ove godine, a da će do kraja 2017. godine biti završeno uređenje mosta i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala koji će biti na levoj obali Drine u Republici Srpskoj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;