Auto-put Kragujevac-Batočina gotov u 2017. godini

18.04.2016. | Tanjug

- Gradnja auto-puta Kragujevac-Batočina, koji će taj grad povezati sa Koridorom 10, biće završen u 2017. godini – izjavila je ministar Zorana Mihajlović.

Posle razgovora sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem i građanima, Mihajlović je rekla novinarima da će u junu biti pušteno u saobraćaj šest kilometara tog auto-puta. Ona je najavila, takođe, da će u Kragujevcu biti  završena dva kružna toka i obilaznice severna i južna.

- Za ceo region i Srbiju je važna konekcija Kragujevca sa Koridorom 10 i u junu puštamo šest kilometara tog puta, a u 2017. ga kompletno završavamo. U 2017. možemo očekivati da će Kragujevac da se poveže sa Koridorom 10 – kazala je Mihajlović podsetivši da se putni Koridor 10 završava krajem ove godine.

Gradonačelnik Kragujevca je kazao da će ove godine biti urađen kružni tok oko trga Mala vaga i napomenuo da je to jedna od najprometnijih raskrisnica koja će biti rekonstruisana.

- Dogovorili smo se sa „Putevima Srbije“ i Vladom, pripremamo projektno-tehnišku dokumentaciju i očekujem ove godine da ćemo dobiti kružni tok – kazao je Nikolić, a Mihajlović je rekla da kada ta dokumentacija bude potpuno gotova da će biti raspisan javni poziv za izbor izvođača radova.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...