PRIJAVA-468X60-BANNER

Beograd: Nova autobuska stanica privatnicima?

18.03.2016. | N. Vukić | Novosti

Beogradska autobuska stanica (BAS) mogla bi da ostane bez stare, ali i nove lokacije, posle planiranog izmeštanja iz centra grada i selidbe na Novi Beograd?!

Naime, Grad je otvorio „neobavezujući“ javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju i upravljanje budućom autobuskom stanicom u Bloku 42, uz mogućnost da strani ili domaći partneri dobiju i drugu lokaciju u nekom drugom delu grada. A, potencijalni investitor, pored terminala, upravljao bi i pratećim komercijalnim sadržajima – parkingom i poslovnim prostorom.

- Ne gase se ni BAS, niti „Lasta“. BAS je potencijalni operater za novu autobusku stanicu. Njima dajemo šansu da nastave da rade, samo na novoj lokaciji – objasnio je gradonačelnik Siniša Mali. - Izgradnju nove autobuske stanice će finansirati Grad. Plan detaljne regulacije i svi projekti polako se završavaju. Želimo da nađemo operatera koji će zajedno sa Gradom da se bavi upravljanjem saobraćajem, jer mi nemamo ni ljude, ni znanje da sami upravljamo stanicom.

Izgradnja nove autobuske stanice mogla bi da počne na proleće 2017. godine. Gradonačelnik je pojasnio da BAS neće biti izmešten sa postojeće lokacije, dok se ne uradi nova stanica u Bloku 42, a to je kraj 2018.

Vrednost radova koje će pomoći i „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) je 20 miliona evra, a idejno rešenje projekta izabrano je na konkursu 2014. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;