Beograd: Nova autobuska stanica privatnicima?

18.03.2016. | N. Vukić | Novosti

Beogradska autobuska stanica (BAS) mogla bi da ostane bez stare, ali i nove lokacije, posle planiranog izmeštanja iz centra grada i selidbe na Novi Beograd?!

Naime, Grad je otvorio „neobavezujući“ javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju i upravljanje budućom autobuskom stanicom u Bloku 42, uz mogućnost da strani ili domaći partneri dobiju i drugu lokaciju u nekom drugom delu grada. A, potencijalni investitor, pored terminala, upravljao bi i pratećim komercijalnim sadržajima – parkingom i poslovnim prostorom.

- Ne gase se ni BAS, niti „Lasta“. BAS je potencijalni operater za novu autobusku stanicu. Njima dajemo šansu da nastave da rade, samo na novoj lokaciji – objasnio je gradonačelnik Siniša Mali. - Izgradnju nove autobuske stanice će finansirati Grad. Plan detaljne regulacije i svi projekti polako se završavaju. Želimo da nađemo operatera koji će zajedno sa Gradom da se bavi upravljanjem saobraćajem, jer mi nemamo ni ljude, ni znanje da sami upravljamo stanicom.

Izgradnja nove autobuske stanice mogla bi da počne na proleće 2017. godine. Gradonačelnik je pojasnio da BAS neće biti izmešten sa postojeće lokacije, dok se ne uradi nova stanica u Bloku 42, a to je kraj 2018.

Vrednost radova koje će pomoći i „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) je 20 miliona evra, a idejno rešenje projekta izabrano je na konkursu 2014. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !