INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

IKEA za dve-tri nedelje počinje izgradnju prve robne kuće

09.03.2016. | Tanjug

- U naredne dve do tri nedelje IKEA će kod Bubanj potoka početi izgradnju prve robne kuće u Srbiji, koja bi trebalo da bude završena na proleće ili leto 2017 – izjavio je danas regionalni direktor za razvoj Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

- Očekujemo da, paralelno sa radovima, krene i izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, što je vrlo važno i za projekat IKEA, ali i za ukupni komercijalni razvoj tog dela grada – izjavio je Lalić „Tanjugu“ na marginama 23. Kopaonik biznis foruma.

www.pixabay.com

Prema njegovim rečima, sada je još ostalo da se razreše određene građevinske dozvole za infrastrukturu, što se očekuje u narednih sedam do 10 dana.

- Mnogo pitanja je već rešeno, mada ih ima još nekoliko pred nama, ali verujem da ćemo sve brzo biti gotovo. Očekujemo da sledeće godine, s proleća ili leta, poželimo dobrodošlicu gostima u Ikeinoj robnoj kući u Beogradu – rekao je Lalić.

Na pitanje zašto Srbija toliko čeka prvu IKEA robnu kuću, a mnogo puta je do sada najavljivan početak radova, Lalić priznaje da se ta kompanija ranije sretala sa problemima na terenu, administrativne, pravne i tehničke prirode, zbog čega je projekat bio usporen. On je, međutim, ukazao da je u poslednjih nekoliko godina došlo do značajnog napretka i unapređenja ambijenta poslovanja, što će rezultirati skorim počekom izgradnje Ikea robne kuće.

Lalić je naglasio da će inicijalna investicija u Srbiji u tu robnu kuću biti 70 miliona evra. Taj objekat kod Bubanj potoka će se, kako je objasnio, prostirati na više od 30.000 kvadrata i direktno će zaposliti oko 300 ljudi. Dugoročno, naveo je on, u planu je još jedna investiciju u Beogradu.

- Ali, o tom potom...Tražimo adekvatnu lokaciju i brzina gradnje drugog objekta zavisiće od toga koliko dobro bude poslovala prva robna kuća u Beogradu. Veliki smo optimisti i mislimo da će odziv potrošača i kupaca biti jako dobar – rekao je Lalić.

On je podsetio da je inicijalni plan te kompanije da otvori i tržni centar, od čega se, tvrdi on, nije odustalo.

- Nismo odustali od tržnog centra, ali nam je prioritet otvaranje robne kuće. U kasnijoj fazi ćemo uzeti u razmatranje otvaranje tržnog centra, ali to neće ići paralelno – objasnio je Lalić.

Upitan za robnu kuću u Nišu, gde je IKEA već kupila zemljište, Lalić kaže da se ni od toga nije odustalo, da „gledaju sve veće gradove u Srbiji, i Novi Sad, ali to su dugoročne investicije za pet i više godina“.

- Mi smo kupili zemlju u Nišu još pre nekoliko godina u svrhu otvaranja robne kuće u tom gradu. Malo je nezahvalno praviti dugoročne prognoze, jer se navike potrošača menjaju, ljudi sve više žele da kupuju preko interneta, ne samo u svetu nego i kod nas. Tako da će se IKEA i na globalnom nivou i ovde u Srbiji prilagođavati novim trendovima u maloprodaji i novim navikama potrošača – rekao je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;