Novosadski "Lidl" će biti na Novom naselju, izgradnja polovinom godine

02.03.2016. | Z. Delić | Dnevnik

Polovinom 2016. godine na Novom naselju, Bulevar vojvode Stepe, trebalo bi da na 1,1 hektar zemljišta počne izgradnja prodajnog objekta „Lidl“.

Uskoro će JP „Zavod za izgradnju grada“ (ZIG) raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja na parceli koju je „Lidl Srbija supermarketi“ Novi Beograd kupio još u junu 2012. godine na licitaciji radi izgradnje poslovnog objekta, o čemu je ugovor sa ZIG sklopljen u novembru iste godine.

Iz kabineta za odnose s javnošću gradonačelnika Miloša Vučevića saopšteno je da će nemački lanac trgovina gradnju početi polovinom ove godine, kako su „Lidl Srbija supermarketi“ najavili u ZIG, pa je, u skladu s tim, usvojen Program uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu, navedeno je  iz gradonačelnikovog kabineta.

Iz kompanije „Lidl Srbija supermarketi“  su saopštili „Dnevniku“ da će novosadski objekat izgedati identično kao i onaj čije se otvaranje očekuje krajem ovog meseca u Smederevu. To će biti prva prodavnica u Srbiji, a pre nekoliko dana saopšteno je da će nemački trgovinski lanac u našoj zemlji ove i naredne godine otvoriti 20 prodavnica. „Lidl“ posluje u više od 20 evropskih zemalja u 9.000 prodavnica.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...