IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kneza Miloša sa šest traka i mega podzemnom garažom!

28.12.2015. | M. T. Kovačević | Novosti

Posle Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, čelnici grada nameravaju da rekonstruišu i jednu od najprometnijih saobraćajnica u Beogradu – Ulicu kneza Miloša.

Prestonička saobraćajna „žila kucavica“ trebalo bi da dobije i šestu traku, po sredini ulice nalazilo bi se ostrvo sa cvećem, a grad Beograd i „Parking servis“ imaju ambiciozan plan da naprave i ogromno podzemno parkiralište koje bi se protezalo od Nemanjine ulice sve do Višegradske.

www.pixabay.com

- Španci u urbanim jezgrima imali su velikih saobraćajnih problema. Izgradnjom garaža ispod kolovoznih traka rešili su nedostatak mesta za automobile – za „Novosti“ priča gradski menadžer Goran Vesić, koji je, uz direktora „Parking servisa“ Andriju Čupkovića, na ovu ideju došao prilikom obilaska Barselone i Madrida.

Buduća garaža u Kneza Miloša imaće jedan podzemni nivo koji će se protezati duž većeg dela ulice.

- Ukupan kapacitet garaže biće 427 parking-mesta, od čega 20 za vozila osoba sa invaliditetom – kaže Andrija Čupković. - Planirana površina je 12.100 metara kvadratnih, a predviđena su po dva ulaza i izlaza.

Prema Čupkovićevim rečima, „Parking servis“ očekuje da će građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Kneza Miloša, odnosno izgradnju garaže, dobiti u julu 2016. godine.

- Realno je da će radovi početi 2017. Rok za njihovo izvođenje biće godinu dana. Projekat radi „Parking servis“, ali čim se dobije dozvola, grad Beograd će finansirati i izvoditi radove – zaključuje Čupković.

Spas za stanare

I žitelji Kneza Miloša godinama muku muče s parkiranjem jer nemaju obeležena mesta, pa se i njihovi automobili vode kao da su nepropisno parkirani. Prema Čupkovićevim rečima, kada se izgradi garaža, oni će moći da zakupe parking-mesta.

Ulica dugačka 1.600 metara

Ulica kneza Miloša pruža se od Mostarske petlje do Doma Narodne skupštine, jednim delom pripada Savskom vencu, a drugim Vračaru, duga je 1.600 i široka 28 metara. Prema dostupnim podacima, izgrađena je pre 19. veka, sadašnji naziv dobila je 1858, a prethodno se zvala Topčiderski drum.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;