Kineski most, a srpski auto-put

21.12.2015. | N. Vukić | Novosti

Za desetak dana Beograđani će od Novosadskog do Pančevačkog puta, preko Pupinovog mosta, stizati za manje od 20 minuta! Saobraćajnica Severna tangenta, ukupne dužine 21,2 kilometra, biće kompletirana završetkom deonice od Ovčanskog ka Pančevačkom putu (4,3 kilometra) i svečano otvorena u nedelju 27. decembra u devet časova!

Ilustracija (www.pixabay.com)

A na terenu su u toku završni radovi. Majstorima i putarima iz „Ratka Mitrovića“ ostalo je da asfaltiraju još oko 50 metara kolovoza, pa da se nova saobraćanica spoji i poveže sa putem za Pančevo.

Neimari su i u četvrtak na temperaturi oko nule izlivali asfalt na razdelnom ostrvu, obeležavali horizontalnu signalizaciju, postavljali podzemnu instalaciju, dok su radnici „Zelenila“ na delu gde je kolovoz odavno završen uređivali zelene površine. Na nezavršenoj, kratkoj deonici bageri su nasipali, dok je valjak "peglao" tucanik.

- Sve će biti završeno u predviđenom roku – uveravaju majstori na gradilištu. - Već može da se kaže da je posao i završen, ostalo je još ovo malo, ali i to ćemo da uradimo.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da je deonica od Ovčanskog puta do mosta preko železničke pruge urađena još krajem septembra.

- Preostalo je da se završe radovi na deonici dužine oko 800 metara, uključujući semaforizovane raskrsnice sa Ulicom Zage Malivuk i Pančevačkim putem – dodaju u Ministarstvu. - Pored radova na samoj saobraćajnici Severna tangenta, rekonstruiše se i deo Ulice Zage Malivuk. Povezivanjem sa Pančevačkim putem očekuje se značajno povećanje saobraćaja preko Pupinovog mosta.

Ovaj tranzitni pravac trebalo bi značajno da rastereti centar grada, mostove na Savi, ali i Pančevac.

Po tri trake

Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta duga je 4,3 kilometra. Saobraćajnica je, kao i na ostalom delu trase, širine 25 metara, sa po tri vozne trake za oba smera. Na trasi su izvedena dva mosta i dva nadvožnjaka, od kojih je prvi povezan sa SC „Kovilovo“, i drugi kojim je omogućen prelaz poljoprivredne mehanizacije preko Severne tangente.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...