Zabrane gradnju, a radnici rade!

15.12.2015. | M. T. Kovačević | Novosti

Urbanistički cirkus u Ulici maršala Birjuzova dobio je novu epizodu. Opštinska i gradska građevinska inspekcija, po drugi put za sedam dana, zatvorile su sporno gradilište na vrhu solitera. Radovi su prekinuti oko 8:30, ali su se samo nekoliko sati kasnije, građevinski radnici opet razmileli na „pečatiranoj“ terasi?!

Zbog zidanja zgrade na vrhu solitera, prethodnih dana oglašavali su se i najviši gradski funkcioneri, pa su čak sevnule varnice na relaciji grad Beograd-opština Stari grad.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Gradska građevinska inspekcija je reagovala i pod pretnjom da ćemo podneti krivične prijave protiv nadležnih u Starom gradu, naterala građevinsku inspekciju Starog grada da postavi „žutu traku“ i na taj način obustavi nedozvoljene radove – rekao je gradski menadžer Goran Vesić. - Opštinska inspekcija je u obavezi da protiv nesavesnog investitora podnese krivičnu prijavu.

Vesić je pojasnio da se gradnja do 800 kvadrata nalazi u nadležnosti opština, ali prema zakonu, gradska građevinska inspekcija ima pravo da uzme svaki predmet u svoju nadležnost ako opštinske vlasti ne rade svoj posao. Investitor, međutim, ne haje ni za opštinsku ni za gradsku vlast!

Investitor ovog nedozvoljenog građevinskog poduhvata je kompanija za proizvodnju, trgovinu i usluge „Menadžer export-import“, čije su prostorije u Maršala Birjuzova 3-5.

Stari grad: I rušenje po zakonu

Predstavnici opštine Stari grad odbacuju napade iz grada da ne rade svoj posao.

- Građevinski inspektor Uprave opštine Stari grad u svemu je postupio u skladu sa zakonom, a ne po nalogu i pritisku gradske građevinske inspekcije, kako su naveli pojedini mediji – navodi se u saopštenju i dodaje da će rušenje biti zakazano u najkraćem mogućem zakonskom roku.

 

 
Share |

Komentari: 1

M 15.12.2015 14.27.00

Mi ili nismo sposobni ili ne smemo da uvedemo zakon, tj. primenimo. Ovom investitoru, ocigledno niko nista ne moze. Sta se ovde uopste vaga ili ceka. Srusiti ono za sta ne postoji dozvola i krivicna prijava investitoru. I sve po hitnom postupku.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...