INFONET-468X60-BANNER

Veliko interesovanje za socijalne stanove u Kisačkoj, za Naselje nema novca

03.12.2015. | Radio 021

Zainteresovanost za takozvane „socijalne“ stanove ili stanove solidarnosti u Kisačkoj ulici je velika, a konkurs još uvek nije sproveden jer se čeka zakon.

Izgradnja stanova namenjenih niskodohodovnim i srednjedohodovnim domaćinstvima koja svoje stambeno pitanje ne mogu da reše na tržištu čeka se već godinu i po.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prvobitno je kašnjenje nastalo zbog greške u konkursnoj dokumentaciji, zbog čega je čitav proces zaustavljen, a javne nabavke produžene. Po otklanjanju ovih grešaka gradnja i dalje nije mogla da počne zbog kašnjenja u izradi projekta zaštite susedne zgrade, koju su radovi mogli da ugroze.

Direktor „Stambene agencije“ grada Ratko Rogan kaže za „Radio 021“ da radovi teku prema utvrđenoj dinamici iz Ugovora I Aneksa Ugovora o gradnji objekta. Inače, pomenuti aneks potpisan je 5. novembra ove godine, a u izmeni ugovora navodi se da je rok za produžetak radova već poznati i najavljivani 24. maj 2016. godine, umesto prvobitno najavljivanog 25. novembra ove godine. Prvobitna vrednost ugovora nije menjana i iznosi 107,5 miliona dinara, a stručni nadzor nad radovima ugovorno je poveren firmi „NS Inženjering“.

Inače, zgrada koja se gradi imaće 35 stanova i 15 garaža, od kojih 13 u podrumu zgrade gde se nalaze i stanarske ostave. Suinvestitor je „Poslovni prostor“, te će u zgradi biti i tri poslovna prostora. Direktor „Stambene agencije“ Ratko Rogan objašnjava za „Radio 021“ da će biti izgrađena tri jednosobna stana od 25 do 33 kvadrata, te 12 dvosobnih stanova od 36 do 47 kvadrata. U planu su tri dvoiposobna stana od 45 do 57 kvadrata, kao i 17 trosobnih stanova od 55 do 83 kvadrata.

- Zainteresovanost za socijalnu gradnju, odnosno za ove stanove, je velika, što potvđuju svakodnevni pozivi građana Stambenoj agenciji. Konkurs nije sproveden jer se čeka novi zakon o Stanovanju i održavanju zgrada koji je trenutno u proceduri javne rasprave i čije se usvajanje očekuje do kraja godine, a koji bliže određuje uslove za konkurisanje – navodi Rogan.

Ništa od socijalnih stanova na Naselju

Treba pomenuti da je u planu bila izgradnja 200 socijalnih stanova u Momčila Tapavice na Novom naselju. Međutim, novca za te stanove nema.

- „Stambena agencija“ je imala u planu da projekat za pomenutu lokaciju izradi u toku ove godine. Zbog nerealizovanja zaključka Komisije za stambene poslove Skupštine grada Novog Sada, kojim se planira izdvajanje i prenos 40 miliona dinara za izgradnju objekta u Kisačkoj 55, sva sredstva smo preusmerili na izgradnju i nismo bili u mogućnosti da sprovedemo javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za lokaciju u Momčila Tapavice – kaže Rogan.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;