Nenezić: Beograd će prvi sprovoditi Zakon o ulaganjima

26.10.2015. | Novosti

- Beograd biće prvi grad u Srbiji koji će početi da primenjuje Zakon o ulaganjima, a jedan od prvih projekata koji će biti sproveden biće rekonstrukcija „Sava centra“ – izjavio je zamenik šefa kabineta gradonačelnika Beograda za investicije i infrastrukturu Dragutin Nenezić.

Nenezić je naveo da će rekonstrukcija „Sava Centra“, projekat čija će vrednost biti oko 25 miliona evra, Beograd učiniti najvećim kongresnim centrom u širem regionu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Govoreći o Zakonu o ulaganjima, Nenezić je na EIAT investicionom forumu u Palati Srbija rekao da će investitori kao i do sada biti upućeni na Kabinet gradonačelnika kao „one stop shop“, s tim da će u okviru kabineta biti formirana posebna jedinica za podršku ulaganjima.

- Ono što je novina je da će se u skladu sa Zakonom ulaganjima preko te jedinice izdavati sva dokumentacija, dozvole i slično, kao i da će se dodeljivati podsticaji – rekao je Nenezić, a prenosi u saopštenju Služba za informisanje Skupštine grada.

Nenezić i gradski sekretar za privredu Tijana Maljković istakli su na EIAT investicionom forumu prednosti glavnog grada za ulaganje i poslovanje kompanija koje bi investirale u regiju. Maljković je, kako je saopšteno, ukazala na pozitivan imidž koji Beograd ima u svetu i naglasila da je uloga Grada Beograda da nastavi sa konkretnim potezima kako bi se u glavni grad privuklo što više kako domaćih, tako i stranih gostiju.

- Učesnicima smo ukazali na sve manifestacije koje Grad Beograd oganizuje, a posebno je ukazano na Savamalu – rekla je Maljković.

Ona je istakla prednosti priobalja Save i Dunava, koje pored atraktivnosti u velikoj meri doprinose i boljoj zaposlenosti mladih ljudi i navela da je posebnu pažnju privukao ugovor koji je Grad Beograd potpisao sa još sedam gradova u Srbiji koji imaju tvrđave na obalama Dunava i u kojima je moguće može aplicirati za IPA fondove, ali i veliki broj novootvorenih hotela.

Generalni komesar Republike Srbije za EXPO Milano 2015 Žarko Malinović, istakao je da ovaj skup predstavlja veliku vrednost za mlade lidere, ali i šansu za dalju promociju Srbije kako u akademskoj, tako i investicionoj javnosti.

Malinović je rekao da je ovo prilika i da ozbiljni investitori prezentuju svoja iskustva iz poslovanja u Beogradu i daju svoje predloge ka daljem unapređenju poslovne atmosfere.

Kako je naveo, ovo je dobra prilika i da zemlje regiona nađu zajednički interes i stvore povoljan ambijent za dalja ulaganja u ovaj deo Evrope. EIAT investicioni forum postoji od 2008. godine i do sada je na njemu učestvovalo više od 1.500 delegata i panelista iz celog sveta, kao i 700 mladih lidera iz više od 12 zemalja.

Kao vodeći edukativni regionalni forum, fokusira se na saradnju javnog i privatnog sektora i studentskih organizacija u oblasti marketinga, turizma, komunikacija i odnosima sa javnošću.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...