PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Niš: Tender za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda

23.09.2015. | BETA

Niški gradonačelnik Zoran Perišić najavio je u Beogradu da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu.

On je na panelu „Investicioni potencijali lokalnih samouprava“, koji se održava u okviru dvodnevnog foruma „Beogradski investicioni dani“, kazao da je procenjena vrednost tog projekta 70 miliona evra.

- U finansiranju tog projekta računamo sa pretpristupnim fondovima EU, ali i na pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine – kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, Grad Niš će obezbediti sve dozvole neophodne za infrastrukturno opremanje da bi taj projekat zaživeo. On je dodao da će onaj ko pobedi na tenderu i ponudi najbolju cenu dobiti upravljanje tim postrojenjem na 20 godina, što je dovoljan period da svako ko se odluči da investira zadovolji i svoje potrebe.

- Mi ne želimo pomoć, smatramo da kroz javno-privatno partnerstvo i zajedničke poslove investitori dođu u našu sredinu i naprave profit – naglasio je Perišić.

On je naglasio da Grad Niš, osim tog projekta, koji je danas predstavljen investitorima, ima i druge urađene projekte, među kojima je onaj za moderan logistički centar na niškom aerodromu, kao i projekat za izmeštanje velikog železničkog čvora.

Prema njegovim rečima, Grad Niš ima dosta potencijala i za „braunfild“ investicije jer ima dosta praznih hala u fabrikama koje su ostale bez radnika i koje su sada spomenik onoga što je Niš nekada predstavljao.

Perišić je naglasio i da će javni poziv za javno privatno partnerstvo, za rešavanje problema komunalnog otpada grada Niša i još osam lokalnih samouprava koji je u toku, biti produžen za 45 dana.

 

 

Komentari: 1

Savez nezaposlenih Niš 05.10.2015 19.57.58

Lepo je biti posvećen poslovnim aktivnostima, i planovima. Stav-Mi ne želimo pomoć, smatramo da kroz javno-privatno partnerstvo i zajedničke poslove investitori dođu u našu sredinu i naprave profit – naglasio je Perišić.-je takav da nema ekonomskog opravdanja. Jer ako dodje investitor sa strane, on dolazi da uzme profit, tada naše firme ne mogu to, i dolazi do osiromašenja ove sredine. Dodjite da nam uzmete malo para, da zaradite na nama, u prevdu je ovaj stav. Još je problematičnije da strateške resurse i planove, voda, struja, hrana, otpas, nioje uputno raditi sa inostaranim i sličnim partnerima, jer se desilo i u Boli9viji-firma -Bektel, i u Bugarskoj- firma za odvoz komunalnog otpada, da su podizali i pored ugovora, sukcesivno, čim im se dala mogućnost cene, da su se jedva uz plaćanje reketa rešili istih. Treba i našim nekim firmama kroz javno pruivatno partnerstvo ponuditi prrostor ako je delatnost konvergentna u MiN-ovom komlekdu ili drugde , gde samo nekorišćenjem propada, nisu samo inostrane firme te koje treba podići.
388

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;