Srbija želi ogroman pomak u infrastrukturnim projektima

28.08.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija želi da napravi ogroman pomak u infrastrukturnim projektima i da će u trećem tromesečju naredne godine početi izgradnja deonica auto-puta Niš-Merdare-Priština-Drač.

Mihajlović je najavila da taj auto-put treba da omogući povezivanje severa i juga i prolaz robe i putnika, a da je za Srbiju najvažnije upošljavanje domaćih kompanija.

- Sada razgovaramo o izradi projekta tehničke dokumentacije, koji mora biti gotov do sredine 2016. godine. To je 77 kilometara na srpskoj strani, kada govorimo o auto-putu – rekla je Mihajlović, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Mihajlović je istakla da je odlazak premijera Aleksandra Vučića u Beč na samit, koji okuplja lidere regiona i EU, nastavak velikog rada u prethodnih godinu dana na projektima sa predstavnicima EU.

- Svi projekti, koje je Srbija predložila, koje je premijer predložio još u Berlinu, a na kojima se radilo prethodnih godinu dana, projekti su koji su ušli u evropsku transportnu mrežu – ukazala je Mihajlović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...