Beška: Završena druga faza izgradnje kanalizacije

20.08.2015. | Opština Inđija

Druga faza radova na izgradnji kanalizacije u Beški je završena i pre desetak dana je obavljen tehnički prijem. Prema rečima nadležnih iz „Direkcije za izgradnju“ opštine Inđija, ishodovana je upotrebna dozvola koja će biti uručena JKP „Vodovod i kanaiizacija“.

Podsećanja radi, u Beški je urađena prva faza radova na izgradnji fekalne kanalizacije koja je obuhvatala sam centar sela. Završetkom kolektora, centralne ulice u tom selu se vezuju na regionalni kanalizacioni sistem, Inđija-Stara Pazova. Preko crpne stanice prepumpavanje će se vršiti do pozicije gde je završena fekalna kanalizacija, kod „Grundfosa“ i IT parka.

Druga faza podrazumevala je deo poveznog cevovoda od Beške do severoistočne industrijske zone u Inđiji.

Sledeća, treća faza radova na izgradnji fekalne kanalizacije će se raditi naredne godine. Reč je o radovima koji podrazumevaju samo naselje Beška osim centralnih ulica, koja su urađene u prvoj fazi. Neophodna finansijska sredstva će biti obezbeđena od viših nivoa vlasti odnosno Pokrajine ili Republike.

To je poslednja faza radova i nakon završetka, Beška bi bila kompletno priključena na kanalizaciju. Nakon toga, radovi na izgradnji kanalizacije vršiće se u ostalim selima opštine Inđija.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...