INFONET-468X60-BANNER

"Lidl" dobio građevinsku dozvolu - Sledi gradnja supermarketa u Subotici

05.08.2015. | E-kapija

Nemački lanac supermarketa „Lidl“ dobio je građevinsku dozvolu za izgradnju objekta na Palićkom putu u Subotici i očekuje se da krajem ove ili početkom naredne godine otpočne radove.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Dolazak „Lidla“ u Suboticu najavljuje se još od 2012. godine, kada je ova kompanija na Palićkom putu kupila parcelu na kojoj planira otvaranje supermarketa na površini od 2.000m2, a početkom ove, 2015. godine, očekivalo se da investitor krene sa gradnjom, s obzirom da mu je izdata građevinska dozvola. Po svemu sudeći, Subotičani će da bi kupovali u „Lidlu“ najverovatnije morati da sačekaju još neko vreme, bar do kraja ove ili početka 2016. godine.

Kako kaže kaže Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika i član Gradskog veća zadužen za privredu, „Subotica je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je 'Lidlu' izdala građevinsku dozvolu, i to za veoma kratko vreme, još po starom Zakonu o planiranju i gradnji i tu smo pokazali transparentnost i agilnost“.

- Međutim, verovatno nisu uspeli da je izdejstvuju u drugim gradovima u kojima imaju nameru da grade, najviše jer se čekalo na zakon o konverziji zemljišta, pa će sada, posle letnjeg perioda, sigurno da intenziviraju aktivnost na tome i da početkom naredne godine krenu sa izgradnjom. Njihova je koncepcija da na svim lokacijama, kojih treba da bude desetak, grade u isto vreme i da istog dana otvore sva prodajna mesta, tako da što se Subotice tiče od nas taj termin ne zavisi - objašnjava Hristov.

Prema ranijim najavama, ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoj objekat uz budući ritejl park austrijske kompanije „Quinterra“ u kome će, osim „Lidla“ biti smeštene prodavnice odeće i obuće kao što su „Newyorker“, „C&A“ i „Takko“.

Što se tiče prostora u ulici Pala Papa, gde je 2007. godine bio planiran šoping-mol, pa je izraelska kompanija odustala zbog krize, pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov kaže da informacije da će „Lidl“ na tom mestu graditi još jednu prodavnicu nisu tačne, ali da postoji zainteresovanost italijanskih investitora koji razmatraju mogućnost da realizuju ideju od pre osam godina, prenose Subotičke Novine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;