IZOLACIJA-468X60-BANNER

Mihajlović: Posle 15 godina rekonstruisan glavni put na Tari (video)

27.07.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović otvorila je rekonstruisani centralni put na Tari, Kaluđerske bare, u koji je uloženo 25,5 miliona dinara i istakla da je to preduslov za dalji razvoj turizma na Tari.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Zadovoljstvo mi je što smo završili deonicu puta u koju nije ulagano od 1983. godine. Nadam se da za sve buduće rehabilitacije više nikada nećemo reći da toliko godina negde nije ulagano – rekla je Mihajlović novinarima na Tari gde je rekonstruisan put dužine 1,3 kilometara.

Ona je rekla da nije moguće pričati o razvoju turizma i ostvarenju većih prihoda po tom osnovu, i zbog toga istakla da vlada zajedno sa lokalnim vlastima želi da razvija Taru i opštinu Bajina Bašta i da ulaže u infrastrukturu.

Prema njenim rečima, prošle godine je više od 150 miliona dinara uloženo u putnu infrastrukturu opštine Bajina Bašta, što kako je navela, nije dovoljno, jer u ovoj opštini postoji još saobraćajnica na kojima se mora raditi.

- Iz ove opštine je otišlo više od 3.000 ljudi. Novim ulaganjima stvaramo uslove da se na Taru ljudi vraćaju i da bude više turista, upravo u periodu kada Tara proslavlja 110 godina od početka organizovanog bavljenja turizmom – rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rešavanju problema u ovoj opštini pristupa sistemski, što potvrđuju i mere preduzete na uklanjanju nelegalnih objekata na Perućcu.

- Ova Vlada  je rešena da sačuva nacionalne parkove za buduća pokoljenja, da Perućac bude dostupan svima. Investiramo, rekonstruišemo, povezujemo ovaj region jer bez puteva do Tare, do aerodroma, do Mokre Gore i do jezera nema boljeg života. Mi to znamo i zato rekonstruišemo puteve kako smo i obećali – rekla je Mihajlović. Mihajlović je poručila ostalim opštinama u Srbiji da će im vlada pomoći u razvoju infrastrukture.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak izjavio je da na teritoriji ove opštine ima još dosta da se radi, a da su najveći problem klizišta.

- Sami znate da je Srbija sva u klizištima, a od 26 klizišta koliko ih ima na ovom području, odradili smo četiri koja su bila veoma bitna – rekao je Drobnjak. On je rekao da će „Putevi Srbije“ zajedno sa Vladom Srbije pomoći u saniranju svih puteva u Srbiji.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je saobraćajnica koja je danas zvanično otvorena za Taru jako važna, jer je nosilac razvoja turizma na toj planini.

- Konačno smo dobili pristojne uslove za razvoj turizma na Tari – rekao je Filipović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;