IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novosadski Begeč dobija kružnu raskrsnicu

03.07.2015. | Dnevnik

Kružna raskrsnica u Begeču, na uglu ulica Partizanske i Kralja Petra Prvog, trebalo bi da bude završena tokom avgusta. Radove vredne oko 25 miliona dinara JKP "Put" počelo je da izvodi u junu.

Dve ulice biće proširene u zoni raskrsnice, odvodnjavanje će biti kao i do sada rešeno otvorenim putnim kanalima, a biće izgrađene i bus-niše posle raskrsnice. Proširenje raskrsnice je bilo neophodno radi povećanja bezbednosti saobraćaja jer se tuda odvija javni autobuski saobraćaj, a Patrizanska ulica je i deo državnog puta prvog reda na magistrlnom pravcu Novi Sad – Bačka Palanka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je u četvrtak kasno po podne obišao radove, izjavio je da je za Begečane, ali i za Grad Novi Sad, najvažnije što su radovi najzad počeli jer na tu investiciju Begeč čeka od 2008. godine.

– Kružni tok biće napravljen radi bezbednosti učesnika u sabraćaju. Radi se na ulazno-izlaznom pravcu za Novi Sad pa je raskrsnica opterećena i zato je kružni tok bitan radi optimalnog protoka saobraćaja kroz Begeč. U tom mestu je dosta urađeno u koordinaciji s mesnom zajednicom. Izgrađen je teren za boćanje, obnovljen sportski teren, pravi se novo dečje igralište, teretana na otovrenom i atarski putevi. U Begeču živi najveći proizvođač šargarepe u Srbiji Janko Medveđ, koji godišnje izveze više od cele jedne države, a godinama je čekao da se uradi atarski put – istakao je gradonačelnik, koji se po obilasku radova na izgradnji kružne raskrsnice uputio ka gazinstvu Janka Medveđa čije hale-hladnjače i mehanizacija su u neposrednoj blizini raskrsnice.

Na gazdinstvu Medveđa godišnje se proizvede oko 7.000 tona šargarepe, dok se godišnje u celoj zemlji proizvode više od 25.000 tona tog korenastog povrća. U Hrvatskoj, na primer, po podacima tamošnje Privredne komore, godišnje se proizvede 13.000 tona šargarepe.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;