IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Bliži se kraj rekonstrukcije Ulice Vojvode Bojovića

23.06.2015. | Z. Milosavljević | Dnevnik

Radnici i mehanizacija JKP „Put” u delu Ulice Vojvode Bojovića, gde su pronađeni ostaci Svetojovanskog groblja, zbog čega su u februaru radovi prekinuti radi daljih arheoloških istraživanja, ulivaju nadu da će uskoro i taj deo kolovoza biti asfaltiran i uspostavljen saobraćaj i normalna pešačka komunikacija. Kako kažu u JP „Zavod za izgradnju grada”, trenutno su u toku pripreme za asfaltiranje trotoara, kolskih prilaza i same saobraćajnice u delu ulice od Vojvode Šupljikca do Kraljevića Marka i trebalo bi da do kraja juna svi radovi budu završeni.

Iz ZIG-a podsećaju na to da je obnova kolovoza u toj ulici prekinuta  11. februara, kada su prilikom izvođenja radova na uređenju Ulice vojvode Bojovića pronađeni ostaci nekadašnjeg Svetojovanskog groblja. Pod pretpostavkom da se radi o potencijalnom arheološkom nalazištu i u skladu sa članom 109 Zakona o kulturnim dobrima, radovi su odmah prekinuti i pozvani stručnjaci „Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada“. Postupajući u skladu sa zakonskom procedurom, ZIG je kao investitor odmah naložio izvođaču da privremeno obustavi radove na deonici od Vojvode Šupljikca do Ulice Kraljevića Marka.

Da bi što pre završili radove na toj važnoj i frekventnoj saobraćajnici, preduzete su sve potrebne mere da se za saobraćaj osposobe oni delovi ulice na kojima nisu obavljana arheološka ispitivanja. Tako su asfaltirane najpre deonice od Ulice Vuka Karayića do Jovana Subotića i od Hilandarske do Vuka Karayića i od Kraljevića Marka do Bulevara kralja Petra.

Rekonstrukcija kolovoza u Ulici vojvode Bojovića, koja je bila u izuzetno lošem stanju, počela je krajem prošle godine. Zadatak ZIG-a bio je da, prateći dinamiku radova drugih javnih komunalnih preduzeća na rekonstrukciji podzemnih instalacija, vrati raskopane javne površine u tehnički ispravno stanje, ali pošto je kolovoz bio u izuzetno lošem stanju, pristupilo se njegovoj kompletnoj rekonstrukciji. Zahvaljujući tome, u velikoj meri će se povećati protočnost i bezbednost saobraćaja u toj ulici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LEGI-SGS
LEGI-SGS
BEOGRAD-RUŠANJ
www.legi.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;