Stigle mašine za izgradnju auto-puta u Crnoj Gori

16.06.2015. | BETA

U Luku Bar stiglo je 267 mašina iz Kine, kojima će se graditi prva deonica auto-puta od Bara do granice sa Srbijom, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Brodovima su dopremeljeni utovarivači za zemljane radove, aksijalni ventilatori za provetravanje pri izgradnji tunela, zatim, agregati za električnu struju, kompresori za vazduh, pumpe za beton, bageri i vibro valjci za sabijanje tla.

U drugom kontingentu, kako je najavljeno, očekuje se da će stići još oko 50 građavienskih mašina, čime će biti kompletirana mehanizacija za izgradnju prve deonice auto-puta od Podgorice do Mateševa, u pravcu ka Kolašinu, duge oko 50 kilometara.

Kineska kompanija CRBC, glavni izvođač radova na izgradnji auto-puta, privodi kraju podizanje kampa za smeštaj radnika koji će raditi na auto-putu. U toku je, takođe, aktivnost na zapošljavanju domaće radne snage koja će raditi na izgradnji auto-puta.

Prva deonica prvog crnogorskog auto-puta, kako je ranije najavljeno, treba da bude izgrađena za četiri godine. To je najteža deonica auto-puta, dugog oko 170 kilometara, jer će na njoj biti najviše tunela i mostova.

Kineska „Eksim“ banka ranije je odobrila kredit od oko 690 miliona evra, radi izgradnje auto-puta. Prva deonica bi trebalo da košta oko 800 miliona evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...