Zrenjanin: Za izgradnju kanalizacije 250 miliona dinara

11.06.2015. | Maja Živanović | RTV

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da je lokalna samouprava obezbedila oko 250 miliona dinara za proširivanje kanalizacione mreže u gradu i naseljenim mestima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Santovac je na konferenciji za novinare ocenio da takva investicija nije zabeležena u prethodnih nekoliko decenija.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da su nedavno završeni radovi na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije crpne stanice „Centar“, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 60 miliona dinara.

- Očekuje se i završetak fekalne kanalizacije u pet naseljenih mesta: Kleku, Melencima, Ečki, Elemiru i Lazarevu. Za nastavak radova na izgradnji kanalizacije u tim mestima iz gradskog budžeta za ovu godinu planira se oko 155 miliona dinara – dodao je gradski funkcioner.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina poručio je da će lokalna samouprava obezbediti jednake uslove za meštane naseljenih mesta i grada. On je dodao i da je gradska vlast pokazala ozbiljnost u realizaciji radova, kao i da preduzima sve korake kako bi se oni konačno priveli kraju.

Santovac je naveo i da kapitalne investicije i projekti zahtevaju velika novčana izdvajanja, te da je svaka pomoć u njihovoj realizaciji iz republičkih ili pokrajinskih fondova od velikog značaja, ali i da se u gradskom budžetu ostavlja dovoljno prostora za te namene.

- U proteklih godinu dana grad je uložio značajna sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za različite investicije, kako u gradu tako i u naseljenim mestima, u cilju apliciranja na konkursima za dodeljivanje sredstava. Na taj način obezbeđuju se dodatna sredstva za realizaciju projekata, koji su u službi boljeg i kvalitetnijeg života sugrađana. Sa tom praksom ćemo definitivno nastaviti i u budućnosti – objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je napomenuo da je lokalna samouprava na poslednjem konkursu za raspodelu sredstava pokrajinske „Uprave za kapitalna ulaganja“ u vezi sa vodosnabdevanjem, kanalisanjem i saobraćajom učestvovala sa ukupno pet projekata, a da je odobren jedan i to za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici u iznosu od 41,6 miliona dinara.

- U pitanju je 2,5 kilometara atmosferske kanalizacione mreže ovog sliva sa 95 revizionih šahtova i 88 slivničkih rešetki, koji obuhvata prikupljanje i odvođenje atmosferske vode Takovske, Čehoslovačke, Sarajevske, Manastirske, Ljubljanske i Njegoševe ulice. U realizaciji ovog projekta grad Zrenjanin će učestvovati sa dodatnih deset miliona dinara – kazao je Santovac.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...