IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bozaj: Prvo studija izvodljivosti, pa pregovori o "Turskom toku"

10.06.2015. | Tanjug

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izjavio je da je prerano da se sa srpskom stranom pregovara o gasovodu „Turski tok“, jer još nije urađena studija izvodljivosti.

On je poručio da je Turska spremna da uzme u obzir sve opcije koje će biti od koristi srpskoj strani.

- Tokom sastanaka resornih ministara u Mađarskoj je bilo razgovora o ovom gasovodu, a Srbija, na osnovu tih razgovora, verovatno pravi svoju kalkulaciju. Međutim, studija izvodljivosti još nije gotova, a bez nje je prerano da se išta kaže – rekao je Bozaj „Tanjugu“ na marginama 15. Ekonomskog samita dodajući  da još nije viđena ni reakcija EU na ovaj projekat.

Ambasador Turske u Beogradu je rekao da je siguran sam da će turska strana uzeti u obzir sve opcije koje će biti od koristi srpskoj strani.

- Turska, će u nekoliko opcija, kada je reč o alternativnim gasnim pravcima, biti tranzitna zemlja i u tom smislu bi mogla da nađe način da sarađuje sa Srbijom, posebno na polju obezbeđivanja energetske sigurnosti – rekao je on i podsetio da je srpski ministar energetike Alaksandar Antić bio u Tusrkoj povodom postavljanja kamena temeljca za gradnju „Transanadolskog gasovoda“ (TANAP).

Govoreći o „Turkom toku“, on je rekao da je taj projekat predložila ruska strana a na kojem rade ruski „Gasprom“ i turski „Botas“. Bozaj je rekao i da će se predsednici te dve zemllje, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan sresti 13. juna u Bakuu u Azerbejdžanu, na olimpijskim igrama, i da će tom prilikom verovatno biti reči I o gasovodu.  

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;