PRIJAVA-468X60-BANNER

Gradiće se "Fruškogorski koridor"

05.06.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina“ Nebojša Malenković potpisali su ugovor koji predviđa prenos 76,8 miliona dinara tom ministarstvu za sufinansiranje izrade idejnog projekta za tri deonice brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne dužine 37,18 kilometara, biće raspisana najkasnije do 19. juna, a ukupna vrednost nabavke je 153,8 miliona dinara, od čega je u republičkom budžetu za te svrhe obezbeđeno 77 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

- Dosta je bilo priče, gradićemo „Fruškogorski koridor“, o kojem se do sada puno pričalo, ali je malo urađeno. Mi želimo da se to promeni i današnjim potpisivanjem ugovora o prenosu sredstava za sufinansiranje idejnog projekta ubrzano stvaramo preduslove da se ovaj putni pravac gradi – rekla je Mihajlović u Vladi Srbije.

Ona je poručila da je stav vlade i ministarstva da nijedan projekat ne sme da stoji, kao i da je tzv. „Fruškogorski koridor“ projekat od velikog značaja za građane Vojvodine i Srbije.

- Insistirala sam da se ovaj projekat vrati među prioritete i da se na njemu radi mnogo brže nego u prethodnim godinama. Izgradnja „Fruškogorskog koridora“ omogućava rasteređenje saobraćaja u gradskom jezgru Novog Sada, spajanje industrijskih zona i bolje povezivanje Srema i Mačve sa Banatom – dodala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u perspektivi ovaj putni pravac treba da omogući povezivanje Koridora 10 i Koridora 4 i stvaranje najkraće veze između Bosne i Rumunije. Zaključivanje ugovora sa najboljim ponuđačem očekuje se najkasnije sredinom septembra.

Do kraja godine trebalo bi da bude završen idejni projekat za najmanje jednu deonicu, što će omogućiti da se krene sukcesivno u gradnju deonica već u prvoj polovini sledeće godine. Paralelno sa izradom idejnog projekta radiće se ekonomske analize, kako bi se pronašlo najbolje rešenje za finansiranje gradnje.

Idejni projekat za četvrtu deonicu „Fruškogorskog koridora“ od početka obilaznice oko Rume do petlje sa E 70 biće urađen po završetku studije izvodljivosti, koju rade „Putevi Srbije“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;