IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Turski tok": Cena grčkog dela dve milijarde dolara

02.06.2015. | Novosti

Cena grčkog dela gasovoda „Turski tok“ biće dve milijarde dolara, izjavio je grčki ministar energetike, Panajotis Lafazanis.

On je, u intervjuu televiziji „Rosija24“, istakao da među grčkim kompanijama postoji veliko interesovanje za izgradnju i korišćenje tog gasovoda.

- Sada već znamo da će se tim poslovima baviti grčka državna kompanija. Štaviše, pitanje finansiranja je već rešeno. Procenjujem taj infrastrukturni projekat na oko dve milijarde dolara – kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, realizacija projekta omogućiće otvaranje oko 20.000 novih radnih mesta u Grčkoj, što će uticati, ne samo na ekonomski razvoj zemlje, nego i celog regiona, preneo je „Tas“.

- To je veoma važan trenutak za grčku ekonomiju koja prolazi kroz težak period. Grčki narod od će svega toga imati koristi – uveren je Lafazanis.

U ministarstvu je rečeno da Grčka očekuje da potpiše memorandum o „Turskom toku“ na „Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu“ (PMEF), koji će se održati od 18. do 20. juna.

- Što se tiče ekonomskog foruma potrudićemo se da baš na njemu potpišemo sporazum, takozvani memorandum o političkoj podršci tom gasovodu između Grčke i Rusije – dodao je Lafazanis.

Krajem prošle sedmice „Gasprom“ je saopštio da su direktor te kompanije Aleksej Miler i Lafazanis razgovarali u Sankt Peterburgu o pitanjima izgradnje kapaciteta za transport ruskog gasa na teritoriji Grčke, podsetio je „Tas“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...