INFONET-468X60-BANNER

"Turski tok": Cena grčkog dela dve milijarde dolara

02.06.2015. | Novosti

Cena grčkog dela gasovoda „Turski tok“ biće dve milijarde dolara, izjavio je grčki ministar energetike, Panajotis Lafazanis.

On je, u intervjuu televiziji „Rosija24“, istakao da među grčkim kompanijama postoji veliko interesovanje za izgradnju i korišćenje tog gasovoda.

- Sada već znamo da će se tim poslovima baviti grčka državna kompanija. Štaviše, pitanje finansiranja je već rešeno. Procenjujem taj infrastrukturni projekat na oko dve milijarde dolara – kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, realizacija projekta omogućiće otvaranje oko 20.000 novih radnih mesta u Grčkoj, što će uticati, ne samo na ekonomski razvoj zemlje, nego i celog regiona, preneo je „Tas“.

- To je veoma važan trenutak za grčku ekonomiju koja prolazi kroz težak period. Grčki narod od će svega toga imati koristi – uveren je Lafazanis.

U ministarstvu je rečeno da Grčka očekuje da potpiše memorandum o „Turskom toku“ na „Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu“ (PMEF), koji će se održati od 18. do 20. juna.

- Što se tiče ekonomskog foruma potrudićemo se da baš na njemu potpišemo sporazum, takozvani memorandum o političkoj podršci tom gasovodu između Grčke i Rusije – dodao je Lafazanis.

Krajem prošle sedmice „Gasprom“ je saopštio da su direktor te kompanije Aleksej Miler i Lafazanis razgovarali u Sankt Peterburgu o pitanjima izgradnje kapaciteta za transport ruskog gasa na teritoriji Grčke, podsetio je „Tas“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;