Mihajlović: Objekti u nacionalnim parkovima neće moći da se legalizuju

13.05.2015. | N1

Ministarka Zorana Mihajlović je najavila da će država omogućiti da se u što većem broju legalizuju nelegalno sagrađeni objekti u Srbiji kako bi se jednom stavila tačka na taj problem.

- Sve u Srbiji što je nelegalno izgrađeno, u najvećem procentu će biti legalizovano. Jednom moramo da stavimo tačku – poručila je Mihajlović.

Na pitanje novinara kako komentariše protest u Perućcu, Mihajlović je rekla da neće moći da se legalizuju objekti bilo na tom području, bilo da su građeni na Goliji, Staroj planini, Đerdapu.

- Neverovatno je da neko može nešto da gradi u nacionalnim parkovima prirode, jer to nije ničije, to je vlasništvo budućih generacija – istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da protest u Perućcu, gde je počelo rušenje bespravno izgrađenih objekata, nije bio veliki i da su ljudi najzad shvatili da postoje pravila i da moramo da napravimo sistem.

 

 
Share |

Komentari: 1

Lepa 22.05.2015 10.19.44

A da li je neverovatno da neko na tuđem placu (ili tavanu/podrumu) izgradi nelegalan objekat? Neverovatno je i da država izjednačava bespravnu gradnju na svom (investitorovom) placu, sa rešenim imovinsko-pravnim odnosima, i divlju gradnju na tuđem zemljištu, gde su zbog nereagovanja države ugrožena osnovna ljudska prava - pravo na neometano uživanje privatne svojine.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...