INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izabrani najbolji radovi za tri centralna trga u Beogradu

12.05.2015. | Tanjug

Rad Zorana Dmitrovića i Zorice Savičić, koji su dobili iznos od neto 1.000.000 dinara, dobio je Prvu nagradu na javnom otvorenom idejno urbanističko-arhitektonskom konkursa za tri centralna trga u Beogradu – Trga Nikole Pašića, Terazija i Trga Republike.

Projektantski tim su činili Nenad Blagojević, Ana Branković, Zoran Damjanović, Natalija Živulović, Marina Ilić, Vladimir Lukić, Ivana Pohulek, Miloš Radojević, Marija Radojlović, Đorđije Čizmović, saopštila je Gradska uprava.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Drugu nagradu dobio je rad čiji su autori Marija Krsmanović Stringheta, arhitekta, Bruno Oliveira Stringheta, arhitekta, Milena Kordić, arhitekta, koji je nagrađen iznosom od neto 500.000 dinara.

Projektanti na radu su bili Tijana Stevanović, arhitekta, Vladimir Radulović, arhitekta, saradnici su studenti arhitekture Miloš Mitrović i Aleksandra Gavrić, a konsultanti za saobraćajno rešenje Ana Trpković, diplomirani inženjer saobraćaja i arhitekta Svetlana Batarilo.

Profesor arhitekture Milan Lojanica je dobio Treću nagradu i iznos od od neto 300.000 dinara.

Konkurs je organizovao Grad Beograd – „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, u saradnji sa „Društvom arhitekata Beograda“. U žiriju su, pored glavnog urbaniste Milutina Folića, bili profesori Boris Podreka, Branislav Mitrović, Nebojša Minjević i Eva Vaništa Lazarević.

U saopštenju se navodi da je gradski urbanista Folić istakao da će Trg Republike konačno biti dovršen, kao i da je dobijeno rešenje za mesto sadašnjeg „Staklenca“.

- Terazije i Trg ispred Skupštine biće povezani uređenim pešačkim zonama, što podrazumeva uređenje Trga Nikole Pašića, Bezistana, Čavketovog pasaža i Nušićeve – rekao je Folić i dodao da će radovi biti izloženi u holu Skupštine grada od 20. maja, gde će građani moći da ih pogledaju.

Folić je precizirao da će informacija o datumu održavanja javne diskusije i toku trajanja izložbe biti naknadno objavljena na internet portalu sajta Grad Beograd – „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ i „Društva arhitekata Beograda“, piše u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;