PRIJAVA-468X60-BANNER

Popločan centar Novog Bečeja

08.05.2015. | eKapija

Najuži deo centra Novog Bečeja, odnosno ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković su dobile novi izgled, saopštila je SO Novi Bečej. Radovi su obuhvatili kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat, rekao je Matija Kovač zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

- Projekat koji smo započeli početkom godine, uskoro će biti završen – dodao je Kovač. - Novi Bečej je upravo ovim projektom, vredim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u ulicama: Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković. To su površine koje koriste sugrađani, stanovnici opštine, kao i gosti i turisti.

Firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede je "Eko gradnja" iz Melenaca kod Zrenjanina. Konkurs Ministarstva privrede je ispratila opština, projekat je uradila JP Direkcije za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine opštine Novi Bečej, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine.

Ove godine lokalna samouprava je dobila sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu. Kovač je rekao da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija.

- Smatramo da i naseljena mesta Bočar, Novo Miloševo i Kumane imaju potrebu za ovakvim i sličnim ulaganjima, i to će u narednom periodu u svakom slučaju biti jedan od prioriteta opštine – obećao je Kovač.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;