Popločan centar Novog Bečeja

08.05.2015. | eKapija

Najuži deo centra Novog Bečeja, odnosno ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković su dobile novi izgled, saopštila je SO Novi Bečej. Radovi su obuhvatili kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat, rekao je Matija Kovač zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

- Projekat koji smo započeli početkom godine, uskoro će biti završen – dodao je Kovač. - Novi Bečej je upravo ovim projektom, vredim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u ulicama: Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković. To su površine koje koriste sugrađani, stanovnici opštine, kao i gosti i turisti.

Firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede je "Eko gradnja" iz Melenaca kod Zrenjanina. Konkurs Ministarstva privrede je ispratila opština, projekat je uradila JP Direkcije za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine opštine Novi Bečej, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine.

Ove godine lokalna samouprava je dobila sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu. Kovač je rekao da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija.

- Smatramo da i naseljena mesta Bočar, Novo Miloševo i Kumane imaju potrebu za ovakvim i sličnim ulaganjima, i to će u narednom periodu u svakom slučaju biti jedan od prioriteta opštine – obećao je Kovač.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...