PRIJAVA-468X60-BANNER

Mali: Važan dan za Srbiju i budućnost Beograda (video)

27.04.2015. | Tanjug

- Ovo je važan dan za Beograd i Srbiju i početak ostvarenja višedecenijskog sna da se Beograd spusti na ovaj deo reke Save i da krenemo sa izgradnjom ovog značajnog projekta koji će promeniti perspektivu, život u Beogradu i budućnost ovog grada, ali i doprineti pokretanju naše građevinske industrije, privrede, zapošljavanju i otvaranju novih radnih mesta. Zato je važan – rekao je Mali nakon potpisivanja ugovora.

On je čestitao Vladi Srbije i predsedniku Upravnog odbora „Igl Hilsa“ Muhamed Alabaru potpisivanje ugovora o zajedničkom ulaganju i početku izgradnje projekta.

- Projekat je važan i zbog toga što kroz ovako važan projekat pokazujemo da smo stvorili pozitivno investiciono okruženje, da možemo da privučemo velike investitore i za ih zadržimo – rekao je Mali i zahvalio Alabaru što je odlučio da deo svog novca, znanja i vremena da uloži u Srbiji.

Ukazujući na značaj projekta, gradonačelnik je ukazao i da nema nijednog tako velikog projekta koji se realizuje u Evropi.

- „Beograd na vodi“ je najveći projekat ovog tipa ne samo u regionu već i u Evropi i treba da budemo ponosni što se nalazi baš u našoj zemlji – rekao je gradonačelnik Beograda.

Takođe je istakao da je važno da se ispune svi postavljeni rokovi i da se projekat realizuje na vreme. Mali je kazao da je rad na projketu dobar primer kako sve institucije, i republičke i gradske, mogu da rade kao tim i zajednički rešavaju probleme. Prema njegovim rečima, do sada je srušeno 190 objekata na podrčuju gde će biti prva faza „Beograda na vodi“, preseljeno 90 porodica, uklonjeno 46 brodova.

Nema nikakvih tajni, ugovor će biti dostupan javnosti

Mali je izjavio da će ugovor o realizaciji projekta „Beograd na vodi“ biti pravnosnažan kada Komisija za zaštitu konkurencije da odobrenje i da će onda javnosti biti objavljeni svi njegovi elementi.

Mali je rekao da su ostale još dve, tri pravne radnje da se završe i poručio da nema nikakvih tajni u vezi sa tim ugovorom.

- Za Vladu Srbije i Grad Beograd ne postoje tajne i nema nikakvih tajnih ugovora. Ugovor će biti dostupan javnosti u celini – istakao je Mali.

On je dodao da će svi elementi ugovora biti poznati kada se Komisija za zaštitu konkurencije saglasi sa ugovorom i poručio da će svi građani moći da vide ugovor u celini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;