Beograd: Škola "Svetozar Marković" dobija sprat i 1.000 kvadrata

22.04.2015. | B. Borisavljević | Novosti

Zbornica pretvorena u učionicu, kotlarnica u svečanu salu, nesređena fiskulturna dvorana... Slika su u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ na Neimaru. Ipak, za učenike ove osmoletke u kojoj se svake godine traži mesto više, dolaze bolji dani. Škola će dobiti još jedan sprat i dodatnih 1.000 kvadrata prostora, a biće rekonstruisane i postojeće učionice i fiskulturna sala.

Direktor škole Dragi Lukić ne krije zadovoljstvo što će posle više od šest decenija postojanja, prvi put u objektu biti većih radova. Vrednost čitavog projekta je oko 700.000 evra.

- Škola ima 780 učenika u 26 odeljenja, a imamo samo 13 učionica – kaže Lukić. - Nemamo gde da se okrenemo. Dopunske i dodatne časove ponekad držimo u hodnicima, a slično je i sa sekcijama, građanskim vaspitanjem i veronaukom. Izgradnjom sprata dobićemo još sedam učionica i manju fiskulturnu salu za gimnastiku i borilačke sportove, a biće rekonstruisan i postojeći objekat uz zamenu podova, krečenje...

Lukić ističe da je nadogradnja i rekonstrukcija škole deo programa „Evropske investicione banke“, a da su finansijsku pomoć pružili opština Vračar i „Sekretarijat za obrazovanje“. Urađen je projekat rekonstrukcije, pribavljene su sve dozvole, uplaćene takse, izabran izvođač, tako da je pitanje dana kada će početi radovi na proširenju i obnovi škole.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije