INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najavljen "Delta Planet" (video)

16.04.2015. | Beobuild

Na konferenciji za medije „Delta Holding“ obelodanio je redizajnirano rešenje tržnog centra na Autokomandi. Kraću prezentaciju projekta održao je izraelski arhitekta Ami Moore, dugogodišnji saradnik na „Deltinim“ projektima, uključujući i novobeogradski Delta City. Novo, blago redizajnirano rešenje nešto je manje kvadrature, ali je generalno zadržalo funkcionalne karakteristike prvobitnog predloga. Projekat koji najavljuje najveći maloprodajni centar u zemlji planiran je na nešto preko 172.000 kvadrata bruto prostora, od čega ce skoro 80.000 biti prostor za iznajmljivanje.

Prostiraće se na tri nadzemne i dve podzemne etaže, gde su prvi i drugi sprat namenjeni trgovini dok bi se na trećem spratu nalazili „lajfstajl“ sadržaji, zabava i IMAX bioskop. Na dve podzemne etaže nalaziće se parking prostor i hypermarket. Food court i entertainment area osmišljeni su kao dva velika atrijuma od po 200 kvadrata, a poseban element enterijera biče drveće i zelenilo u unutrašnjosti objekta. U prijatnom ozelenjenom ambijentu moći ćete da budete i na krovu objekta, gde je predviđen komercijalni prostor, zona odmora i relaksacije i igraonice za decu.

Objekat će imati dva ulaza – jedan sa Autokomande, a drugi sa autoputa E75. Glavni pešacki ulaz je sa Autokomande, i tu je posebna pažnja posvećena utisku. Velike staklene površine glavnog ulaza povezivaće spoljnu sredinu i prednji plato, dok je na otvorenom osmišljeno više kafe-bašta i prostora za sedenje oko prostrane vodene površine. Ulaz kod autoputa imaće i direktan kolski prilaz parkinzima i garaži, a biće posebno istaknut reklamnom kulom i velikim displejem visoke rezoluzije.

Možda najveća promena na danas predstavljenom rešenju jeste sada znatno zaobljeniji oblik. Fasada je oblikovana da pruža dinamični izgled objekta, koji se menja kako se krećete pored njega smenom plavih i zelenih tonova. Pored toga, fasada će biti opremljena i sa reklamnim i ekranima visoke rezolucije koji će emitovati poruke ka autoputu.

Još uvek nije sigurno kada će tačno početi realizacija ovog projekta, ali sada je izgledniji nego ikada. Prema najavama iz Delta Hodinga radovi bi mogli da počnu do kraja ove godine a vrednost investicije se procenjuje na oko 200 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;