INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Danas počinju „Novosadski dani inženjera“

27.03.2015. | RTV

U svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, danas (27. mart 2015.) u 11 časova otvorena je manifestacija „EBEC Novi Sad – Novosadski dani inženjera“, u organizaciji udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad.

„EBEC Novi Sad“ predstavlja lokalnu rundu najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja, a sastoji se iz dve grupe događaja: radionica koje su u petak 27. marta i takmičenja koje se održava u subotu i nedelju 28. i 29. marta.

Takmičenje je sastavljeno iz tri runde: lokalne, regionalne i internacionalne odnosno finalne runde. U svakoj rundi, takmičenje se održava u dve kategorije: timskom dizajnu i studiji slučaja.

Pobednici lokalne runde nastavljaju da se bore za prvo mesto na regionalnom takmičenju (Beograd), koje će im omogućiti učestvovanje na finalnoj rundi (Porto, Portugal).

Svi studenti sa Univerziteta u Novom Sadu imaće priliku da na radionicama koje pružaju neformalno obrazovanje usavrše svoje veštine, čuju nešto novo i zanimljivo, dobiju savete o budućem zaposlenju direktno od predstavnika kompanija.

Biće održane sledeće radionice: „Bosforski most – Team Building“ (Ernst and Young), „Budućnost u zapošljivosti” (Continental), „Put do druge priče“ (Vip), „Priča o ključnim umnim veštinama“ (Mensa).

Više informacija može se pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, nepolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 96 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 33 države širom Evrope.

Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;