INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Počela izgradnja socijalnih stanova

25.03.2015. | Jovana Krstić | RTV

Nakon što je prethodnih godinu dana nekoliko puta odlagana, izgradnja socijalnih stanova u Novom Sadu u Kisačkoj ulici konačno je počela. Reč je o stanovima koji će se prodavati po povoljnijim i neprofitnim cenama, a koje će biti tačno utvrđene tek nakon završetka gradnje. Stanovi će biti pušteni u promet tek pošto Grad donese pravila o njihovoj raspodeli.

- Rok za izgradnju 35 stanova u Kisačkoj ulici je godinu dana, a do tada se očekuje da će biti raspisan konkurs za njihovu prodaju – kaže direktor „Stambene agencije“ u Novom Sadu Ratko Rogan. - Očekujemo da će Grad do kraja godine raspisati konkurs i utvrditi pravila po kojima će se vršiti ta raspodela.

Mirjana Jovičić iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture kaže da su zakonom postavljene osnove za utvrđivanje tih pravila, a da ih lokalne samouprave same detaljnije definišu.

- Osnovna pravila za utvrđivanje reda prvenstva za rešavanje stambenih potreba se odnose pre svega na stabeni status na visinu primanja, na invalidnost, zdravstveno stanje, broj članova porodice, na visinu primanja – navodi Jovičić.

Kada je reč o zakupu socijalnih stanova, pravila su regulisana Uredbom koju je Vlada donela sredinom decembra prošle godine. Ratko Rogan kaže da je važno da građani budu svesni da ti stanovi nisu namenjeni socijalno najugroženijim grupama, te da će njihovi korisnici morati da imaju određena primanja.

- Svi koji budu konkurisali moraće da plaćaju jer to je smisao stambene agencije da od onih koji plaćaju i do sada ove pare koje smo skupili za ovu zgradu je od onih koji plaćaju. I do sada ove pare koje smo skupili za ovu zgradu su pare koje su ranije građani uplaćivali u „Fond za solidarnu stambenu gradnju“ dok je gradio zgradu. Ta sredstva se slivaju na naš račun i tako smo skupili pare za izgradnju ove zgrade – kaže Rogan.

Prema njegovim rečima, cene stanova diktira Grad, ali moraju biti neprofitne, niže od onih na tržištu, a biće poznate tek za godinu dana, kada gradnja bude završena.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;