IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Juče je počeo Sajam građevinarstva u Budvi - galerija fotografija

24.09.2009. | eKapija

Na Jadranskom sajmu u Budvi, juče (23. septembar 2009. godine) je svečano otvoren 31. sajam građevinarstva. Sajam je zvanično otvorio Branimir Gvozdenović, ministar za uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Vladi Crne Gore, a prisutnima su se obratili i izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i Zoltan Mešter, državni sekretar Ministarstva za nacionalni razvoj i ekonomiju Republike Mađarske.

- Današnju sajamsku manifestaciju otvaramo u sasvim drugačijem ekonomskom i ukupnom privrednom ambijentu od prošlogodišnjeg. Privredna kretanja u Crnoj Gori u narednom periodu zavisiće od razvoja uticaja globalnih kretanja i mera preduzetih u cilju podrške preduzetništvu, novom ciklusu investiranja i razvojnim planovima i projektima u pojedinim prioritetnim sektorima.

U dokumentu Ekonomske politike za 2009. godinu predviđene su mere podrške i olakšice sa ciljem da se ohrabre investitori i poveća njihova likvidnost. To se odnosi na smanjenje opterećenja na zarade, prevremenu otplatu unutrašnjeg duga, ukidanje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, smanjenje cena električne energije za mala i srednja preduzeća, nastavljanje subvencioniranja najugroženijih kategorija stanovništva, kao i povećanje produktivne kapitalne potrošnje tj. jačanje investicija u infrastrukturu - rekao je Gvozdenović.

Gvozdenović je posebno istakao i zadovoljstvo zbog "značajnog građevinskog poduhvata koji preduzima Jadranski sajam sa svojim domaćim i stranim partnerima i koji će u potpunosti izmeniti sliku dela centra Budve, izgradnjom modernog, multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog i hotelskog kompleksa, najviše svetske klase i standarda", navodi se u saopštenju Jadranskog sajma.

Zemlja partner 31. sajam građevinarstva koji okupio preko 360 učesnika iz 30 zemalja, je Mađarska, a sajam će biti otvoren do 27. septembra.

Galerija fotografija (Infonet Group):

 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;