INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Juče je počeo Sajam građevinarstva u Budvi - galerija fotografija

24.09.2009. | eKapija

Na Jadranskom sajmu u Budvi, juče (23. septembar 2009. godine) je svečano otvoren 31. sajam građevinarstva. Sajam je zvanično otvorio Branimir Gvozdenović, ministar za uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Vladi Crne Gore, a prisutnima su se obratili i izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i Zoltan Mešter, državni sekretar Ministarstva za nacionalni razvoj i ekonomiju Republike Mađarske.

- Današnju sajamsku manifestaciju otvaramo u sasvim drugačijem ekonomskom i ukupnom privrednom ambijentu od prošlogodišnjeg. Privredna kretanja u Crnoj Gori u narednom periodu zavisiće od razvoja uticaja globalnih kretanja i mera preduzetih u cilju podrške preduzetništvu, novom ciklusu investiranja i razvojnim planovima i projektima u pojedinim prioritetnim sektorima.

U dokumentu Ekonomske politike za 2009. godinu predviđene su mere podrške i olakšice sa ciljem da se ohrabre investitori i poveća njihova likvidnost. To se odnosi na smanjenje opterećenja na zarade, prevremenu otplatu unutrašnjeg duga, ukidanje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, smanjenje cena električne energije za mala i srednja preduzeća, nastavljanje subvencioniranja najugroženijih kategorija stanovništva, kao i povećanje produktivne kapitalne potrošnje tj. jačanje investicija u infrastrukturu - rekao je Gvozdenović.

Gvozdenović je posebno istakao i zadovoljstvo zbog "značajnog građevinskog poduhvata koji preduzima Jadranski sajam sa svojim domaćim i stranim partnerima i koji će u potpunosti izmeniti sliku dela centra Budve, izgradnjom modernog, multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog i hotelskog kompleksa, najviše svetske klase i standarda", navodi se u saopštenju Jadranskog sajma.

Zemlja partner 31. sajam građevinarstva koji okupio preko 360 učesnika iz 30 zemalja, je Mađarska, a sajam će biti otvoren do 27. septembra.

Galerija fotografija (Infonet Group):

 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;