Siniša Mali: Za dve godine uslovi da se izmesti Železnička stanica

27.02.2015. | Tanjug

Gradonačeolnik Beograda Siniša Mali očekuje da se za dve ili dve i po godine mogu stvoriti uslovi da se postojeća Železnička stanica izmesti na novu lokaciju.

- Mislim da smo sada prvi put blizu, imamo jasnu viziju, strategiju i jasne korake kako da dođemo do toga da „Prokop“ konačno proradi – rekao je Mali nakon potpisivanja protekla o saradnji Grada Beograda i „Železnica Srbije“.

Navodeći da je „Prokop“ veoma važan za Beograd, on je podsetio da je nekadašnji gradonačelnik glavnog grada Branko Pešić 1974 . godine potpisao Sporazum sa republikom oko premeštanja postojeće Železničke stanice na novu lokaciju. Prema njegovim rečima, prošlo je više od 40 godina, a to se još uvek nije desilo.

„Ugovor koji ima direktor ’Energoprojekta’ kaže da će 26. januara sledeće godine ili recimo 1. februara biti završeni radovi na kolosecima kako bi stanica ’Prokop’ bila funkcionalna za saobraćaj“, dodao je on. Ukazuje da na „Železnicama“ ostaje da zajedno sa CIP-om i ministarstvom ubrzaju rad na staničnoj zgradi, odnosno na projektu stanične zgrade.

- To kada završimo, a neka završimo projekat do kraja godine, možemo da krenemo sledeće godine u izgradnju, tako da se za dve, dve i po godine od danas mogu stvoriti uslovi da se konačno postojeća Železnička stanica izmesti na ovu lokaciju i da imamo jedan potpuno novi sistem u Beogradu – rekao je Mali.

On je podsetio da je više puta rekao da je osim izmeštanja Železničke stanice vrlo važno i da se izgradi nova autobuska stanica koja će biti smeštena u Bloku 42. Podsećajući da će se tako na jednoj lokaciji naći autobuska i Železnička stanica Novi Beograd, on je istakao da će to biti jedinstven sistem.

Prema njegovim rečima, to je pravi način da se napravi sinergija između „Železnica Srbije“ i Grada Beograda, a sve u korist građana i poboljšanja kvaliteta saobraćaja i transporta.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...