INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ZIG: Počela izgradnja cevovoda između Kisača i Rumenke

06.02.2015. | RTV

Prošlog ponedeljka počeli su pripremni radovi na izgradnji poveznog cevovoda, dugog oko 5.800m, kojim će  se otpadne vode iz Kisača odvoditi do prečistača u Rumenki, čija je izgradnja, kako saopštava novosadsko javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ (ZIG), takođe u toku.

Kako se navodi, predviđeno je da se otpadne vode naselja Kisač od glavne crpne stanice u Ulici Janka Gombara odvode trasom regionalnog puta R-127, na deonici Kisač-Rumenka, sa prelaskom preko kanala DTD, i dalje kroz Rumenku do kolektora u Kosovskoj ulici, odakle se dalje šalju do postrojenja za prečišćavanje.

Izgradnjom tranzitnog kolektora Kisač-Rumenka, kao i izgradnjom prečistača, stvoriće se tehnički preduslovi za stavljanje u funkciju buduće kanalizacije u Kisaču.

Radove na izgradnji cevovoda izvodi DOO „Bulevar Company“, rok za završetak posla je 190 dana, dok je ugovorena vrednost investicije skoro 95 miliona dinara.

- Činjenica da je načinjen prvi korak u realizaciji ove značajne investicije naročito će obradovati stanovnike Kisača jer će uskoro početi radovi na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u ovom naselju, čime će biti rešen višedecenijski komunalni problem i samim tim omogućiti kvalitetniji uslovi za život. Nakon rešavanja problema odvođenja otpadnih voda u Veterniku, Kovilju, Budisavi, Stepanovićevu, na red je došao i Kisač – rekao je direktor ZIG-a, Goran Višnjić, a saopštila Služba za odnose sa javnošću ZIG-a.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;