INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Federlegnoarredo u Srbiji - Šansa sa domaću drvnoprerađivačku industriju

21.01.2015. | eKapija

Italijansko poslovno udruženje Federlegnoarredo koje okuplja više od 3.000 kompanija iz oblasti drvne industrije i nameštaja javnosti je i zvanično predstavilo svoje šesto predstavništvo u svetu - Beogradski desk. Njegova glavna uloga je da poveže srpske i italijanske firme u okvirima tog udruženja. Kako saznajemo, neke od članica ove asocijacije razmišljaju i o ulaganjima u srpsku drvnoprerađivačku industriju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na skupu je naglašeno da Beogradski desk Udruženja Federlegnoarredo nema komercijalnu ulogu, već da će biti zadužen za mapiranje domaćeg i tržišta bivših jugoslovenskih republika, kao i drugih zemalja u regionu.

Direktor promotivnog sektora Roberto Kuneo kaže da ih je srpska prestonica privukla kako zbog političkog i ekonomskog uticaja u ovom delu Evrope, tako i zbog "dobre radne snage koja neće mnogo koštati".

- Srbija nije veliko tržište, to vam je poznato - kaže za "eKapiju" Roberto Kuneo (Roberto Cuneo).

- Međutim, moramo da vodimo računa o mogućnostima koje se mogu pronaći po celoj Italiji i zbog toga Beograd može da bude važan kako za srpsko tržište, tako za region oko Srbije - naglašava Kuneo.

Branka Bošnjak, narodna poslanica, a po struci arhitekta, postavljena je za šeficu beogradskog deska Federlegnoarredo-a. Ona kaže da će jedan od njihovih zadataka biti i nivelacija cena italijanskih proizvoda na našem tržištu.

- Kada imate trgovca koji prodaje jedan ili dva brenda, on drži cene koje nemaju svoju proveru zbog nedostatka konkurencije. Kupovna moć naših građana je relativno niska i naša želja je da srednju klasu italijanskih proizvoda, dakle ne onu najvišu, na neki način približimo našim građanima i učinimo je dostupnijom - kaže Branka Bošnjak u razgovoru za "eKapiju".

Bošnjak dodaje i da se u tom italijanskom udruženju nalaze firme zainteresovane da investiraju u domaću industriju prerade drveta.

- Imali smo nekoliko upita kompanija koje bi da kupe pilane. Oni ovde kupuju naše sirovine, ali im je mnogo lakše da kupe obrađen proizvod, što znači osavremenjivanje proizvodnje i zapošljavanje ljudi - kaže Bošnjak.

Na ovom javnom skupu prisutnima su se obratili i predsednik Izvršnog odbora asocijacije, Roberto Migoto (Roberto Migotto) i Nebojša Petković, arhitekta preduzeća ZAP, koje je svoj projekat uređenja stambeno-poslovnog prostora u novobeogradskom bloku 67a izlagalo na međunarodnom sajmu u Milanu "Made Expo". Ovaj sajam se svake godine održava baš u organizaciji udruženja Federlegnoarredo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;