IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: U planu akva-park uz otvoreni bazen

15.01.2015. | Dnevnik

- Sportsko-poslovni centar „Vojvodina“ planira da ove godine sam finansira izradu dva važna projekta, prvi je projekat akva-park, čija je izgradnja planirana na prostoru otvorenog bazena, a drugi revitalizacija objekta, povećanje energetske efikasnosti i obnova sistema klimatizacije i grejanja objekta – izjavio je direktor Milan Balać predstavljajući Program investicija za 2015. godinu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Preduzeće će od Grada dobiti 22,5 miliona dinara za kapitalne investicije, a od te sume najviše novca – 10,3 miliona dinara – predviđeno je za sanaciju rigola i zamenu hidroizolacije ravnog krova.

- Grad Novi Sad je prepoznao koliko je značajno da imamo akva-park, koji bi se prostirao na hektar i po. Međutim, Spens ne može biti nosilac projekta izgradnje već mu treba finansijska podrška sa strane. Plan je da se dogodine krene u izgradnju, a do tada će se sagledati mogućnosti ko će biti finansijer i pod kojim uslovima. Izgradnjom akva-parka u sklopu Spensa značajno bi se povećali prihodi preduzeća, ali istovremeno i poboljšala turistička ponuda Novog Sada. S druge strane, izrada glavnog projekta radi bolje energetske efikasnosti te revitalizacija sistema grejanja i klimatizacaje iziskuju sistemsko rešavanja i duži perod pa će se ti poslovi raditi u fazama – istakao je direktor.

Govreći o sanaciji rigola i hidroizolaciji ravnog krova, Balać je naglasio da je to važna investicija u tehničkom pogledu jer je Spens star 33 godine. Krov Spensa, navodi direktor, ima tri vrste izolacije: približno 26.000 kvadrata je pokriveno membranskom hidroizolacijom, gotovo 7.800 kvadrata kosih delova krova je u nagibu 60 stepeni, i približno 9.000 kvadrata krova služi za osvetljavanje unutrašnjosti objekta pa je pokriveno posebnim završnim propuštajućim slojem, što predstavlja svetlosnu kupolu ili lanternu.

- Objekat je oronuo i krov je u lošem stanju, zbog čega na mnogim mestima prokišnjava pa ima oštećenja u objektu, a u određenim delovima postoji i mogućnost kontakta vode s električnim instalacijama. Osim radova na krovu u poslovnom i trgovačkom delu, planira se i da se završi sanacija iznad sportskih delova objekta. Lane je urađena sanacija rigola i zamena hidroizolacije na delu ravnog krova iznad bazena, a ove godine će biti urađena hidroizolacija preostalog dela ravnog krova iznad velikog bazena, kao i sanacija kupole, rigola i ravnog dela krova iznad Ledene dvorane – naveo je direktor Balać.

Spomenuo je da će pet miliona dinara biti utrošeno i za izradu glavnog projekta termomašinskih instalacija KGH sistema jer je sistem grejanja i klimatizacije delimično tehnički neispravan pa je pre ozbiljnijih radova na rekonstrkciji tog sistema potreban projekat. Direktor je naveo i da će tri miliona dinara iz gradske kase biti iskorišćeno za kupovinu i ugradnju automatskog zalivnog sistema u Sportskom centru „Sajmište“.

Ugradnja platforme

Kao društveno odgovorno preduzeće, SPC „Vojvodina“ će ove godine potrošiti dva i po miliona dinara i za ugradnju podizne platforme na prvom spratu objekta, koja će omogućiti nesmetan ulaz u objekat osobama s posebnim potrebama.

- U prizemlju Spensa je trgovački deo, na prvom spratu su kancelarije javnih preduzeća i sportski deo, koji koriste i osobe s posebnim potrebama. Na prvom nivou, ispred Gradske kafane, održavaju se i kulturni programi, sajamske i izložbene manifestacija pa će ugradnja platforme omogućiti jednostavan pristup prvom spratu – naveo je  direktor Balać.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
DELTAREALESTATE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;