INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović: Bez doprinosa za proizvodne objekte i skladišta (vdeo)

26.12.2014. | Tanjug

Skupština Srbije raspravljaće o predlogu za izmenu Zakona o planiranju i izgradnji koji predviđa da se za gradnju proizvodnih objekata i skladišta ne naplaćuje doprinos za građevinskog zemljište, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Jedan od amandmana sa kojim se čitava vlada slaže jeste da se doprinos ne naplaćuje za proizvodne objekte i na skladišta, jer zaista žlimo da se otvori prostor i grade ti objekti u Srbiji – rekla je Mihajlović i dodala da je to jedan od velikih koraka u privlačenju investitotora.

Očekuje, kaže, da narednih dana biti izdate još dve dozvole stranim investitorima. Govoreći o budžetu, Mihajlović je, za TV B92 rekla da je cela vlada u parlamentu branila budžet za 2015, kao i da se taj budžet razlikuje od prethodnih po tome što je dobro isplaniran i što će morati da se i ostvari.

Ministarstvo građevinarstva je, prema njenim rečima, dobilo gotovo 10 milijardi dinara manje nego u ovoj godini, ali to neće uticati na realizaciju važnih projekata, koji su utvrđeni kao prioritetni.

- Definisali smo prioritete: Koridor 11 mora da bude gotov u 2016. godini, radiće se projekti predviđeni ruskim kreditom za moderenizaciju železnice, biće pokrenuta studija za prugu Beograd-Budimpešta, zatim zaršćemo studiju za brzu prugu Beograd-Novi Sad i drugo – navela je Mihajlović.

Ona je naglasila da će u 2015. biti započeta druga faza primene Zakona o planiranju i izgradnji koja predviđa uvođenje elektronske građevinske dozvole.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;