IZOLACIJA-468X60-BANNER

Palić u novom master planu

18.12.2014. | Dnevnik

Lokalna samouprava u Subotici raspisala je konkurs za izradu novog master plana razvoja turizma na Paliću. Prvi Master plan Palića izradila je pre osam godina kompanija „Horvat i Horvat“, a sada se izdvaja pet miliona dinara za novi dokument ovog tipa.

Javna nabavka traje do 14. januara kada se očekuje otvaranje ponuda. U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da se očekuje da „Master plan Palić 2015” pruži odgovarajuću plansku osnovu za realizaciju vizije razvoja regiona koja je definisana kao „Palić – jedinstveno mesto gde se ljudi iznova vraćaju u traganju za srećom i zdravljem”.

U okviru novog master plana za razvoj Palića planirana je izgradnja medicinskog banjskog centra, golf terena i drugih objekata od kapitalnog značaja, a dodatni projekti su: sanatorijum na određenoj udaljenosti, objekti za osmatranje ptica, centri tradicionalne medicine, centar sportova na vodi, ZOO, objekti kongresnog turizma itd.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je najavio da kada se izradi i usvoji novi master plan za Palić, biće objavljen međunarodni konkurs za privlačenje investitora za ovu turističku destinaciju.

- Da bismo zaista mogli da generišemo dolazak ozbiljnih investitora na Palić u 2015. godini neophodno je da se master plan revidira, da se prilagodi sadašnjim potrebama i okolnostima. Samo na taj način ćemo moći da idemo dalje sa tim projektom – izjavio je Maglai.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;