INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Altina dobila prvo dečje igralište

12.12.2014. | Beoinfo

Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti i funkcionisanje javnih preduzeća, otvorio je prvo novoizgrađeno dečje igralište u naselju Altina. Park obuhvata površinu od 275 kvadratnih metara, a na tom prostoru mališani će moći da uživaju u dečjim rekvizitima napravljenim u radionicama JKP „Zelenilo-Beograd” po najsavremenijim standardima.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Milosavljević je podsetio da je Altina kao naselje od 18.000 stanovnika koje je od centra grada udaljeno svega 11 kilometara dokaz nastojanja Grada Beograda da sva gradska naselja budu opremljena, tako da kvalitet života u njima bude podjednak.

- Iako su finansijski uslovi teški, uz određenu kreativnost mogu da se realizuju kvalitetni projekti, a ovo je jedan od njih. Napravili smo jedno od najsavremenijih igrališta, opremili ga najsavremenijim rekvizitima koji ispunjavaju sve bezbednosne standarde i koji omogućavaju mališanima i njihovim roditeljima da uživaju u igri. „Zelenilo” se pobrinulo i da cvećem, sadnicama listopadnog i zimzelenog drveća dodatno oplemeni ovaj prostor, stvarajući tako zelenu oazu za najmlađe, ali i one starije sugrađane koji ovde mogu da nađu kutak za miran odmor. Ovo je istovremeno i način da pokažemo kako odgovorna vlast, obezbeđujući uslove za ravnomeran razvoj svih delova grada, vodi računa o interesima svih svojih sugrađana – rekao je Borko Milosavljević.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević kazao je da je u planu izgradnja još jednog igrališta u Altini na drugoj strani naselja. On je istakao da će usvajanjem regulacionog plana biti stvoreni uslovi za njegov dalji razvitak i izgradnju novih sadržaja.

Nina Jandrić, gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove, istakla je da izgradnja prvog igrališta na Altini predstavlja rezultat dobre saradnje opštine Zemun i Grada Beograda, koji su veoma brzo reagovali na inicijativu građana, i najavila da će ta saradnja u narednom periodu biti intenzivirana.

Slobodan Stanojević, generalni direktor JKP „Zelenilo-Beograd”, podsetio je da će do kraja godine biti otvoreno ukupno 15 novih igrališta.

- Pored ovog broja igrališta, tokom ove godine uredili smo i veliki broj parkova i urbanih džepova. Izgradnja parka omogućena je dobrom saradnjom resornih gradskih sekretarijata koji su obezbedili sve potrebne dozvole i uslove, što svakako predstavlja primer dobre prakse koja omogućava da svaka inicijativa građana bude što pre sprovedena u delo – rekao je Stanojević.

Mališani iz naselja Altina dobili su priliku da uživaju u najsavremenijim dečijim rekvizitima postavljenim na podlogu od gumenih ploča.  Igralište je ograđeno i oivičeno, a posetioci će moći da se odmore na četiri klupe, dok su za održavanje higijene postavljene dve betonske đubrijere. Zasađeno je i 13 drvorednih sadnica, platana, sibirskog bresta i crvenolisne šljive, po 45 sadnica listopadnog i zimzelenog šiblja, oko 30 sadnica poleglih četinara i još oko 150 sadnica sezonskog cveća.

Tokom 2014. godine obavljena je kompletna sanacija devet dečjih igrališta: „Bubamara” na Zvezdari, u Ulici Bana Ivaniša, Ustaničkoj, Husinskih rudara, Gornjogradskoj, Novogradskoj, Vlade Ilića, Dr Ivana Ribara i Osmana Đikića na Paliluli. U toku su i sanacije dečjih igrališta u Rimskoj, Ohridskoj, Indire Gandi, Ignjata Joba, u Orlovskom naselju i na Velikom Kalemegdanu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;