Subotica: Nastavljeni radovi na subotičkom teatru

24.11.2014. | Dnevnik

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici su nastavljeni ove sedmice. Izvođač radova „SMB gradnja” d.o.o. iz Subotice, koji je deo konzorcijuma u čijem sastavu su i MPP „Jedinstvo” Sevojno, „Cim gas”, „Yumol”, „Rotel” i „DG kompani” je nastavio radove u okviru četvrte faze koja se odvija na starom, zaštićenom delu teatra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ova faza se finansira iz pokrajinskih sredstava sa 85 miliona dinara, a rok za završetak radova je 140 radnih dana. U okviru četvrte faze radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, predviđeno je da se završi pokrivanje, ugradi spoljašnja stolarija, predviđeni su radovi na fasadi i deo zanatskih radova i to na starom delu objekta.

- Radna grupa za Narodno pozorište je napravila plan dinamike radova i ukoliko bude novca i svi radovi budu tekli po planu Subotica bi konačno 2018. godine dobila pozorište – rekao je v.d.direktor JP „Direkcije za izgradnju grada“ Peter Blau.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji subotičkog teatra su počeli 4. juna 2007.godine. Prvo je planirano da radovi budu gotovi za četiri godine, pa onda 2012. godine, a sada kako se saznaje – 2018. Danas izgleda neverovatno da je neko zamislio i platio izradu projekta za igradnju i obnovu pozorišta verujući da će naći 20 miliona evra za realizaciju. Vremenom je postalo jasno da je tako nešto neostvarivo, pa je pre dve godine ceo taj megalomanski projekat „prekrojen”. Po nanovo urađenom projektu ovo ulaganje koštaće, i dalje ogromnih – 10 miliona evra.

Sve u svemu, Subotica i dalje nema pozorište...

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...