Država ponudila rešenje za „smrdljive zgrade“

29.10.2014. | Tanjug

Posebni savetnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović izjavio je da je „Građevinska direkcija“ svim stanarima zgrada na Novom Beogradu u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima se oseća jak miris fenola, ponudila nekoliko opcija za rešenje tog problema.

- Jedna je mogućnost da se opredele za stanove na nekim drugim lokacijama koje je gradila „Građevinska direkcija Srbije“, a koji su slobodni, a druga opcija je da se raskinu ugovori i da se nadoknade troškovi – rekao je Obradović u izjavi za „Tanjug“.

Kao treću mogućnost naveo je da dve ugovorne strane postignu dogovor, ali i da, kako je rekao, rešenje tog problema uvek može da se traži na sudu. Obradović je, nakon sastanka predstavnika ministarstva, „Građevinske direkcije“ i stanara spornih zgrada, na kome je postignut takav dogovor, rekao da je reč o značajnom pomaku jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija.

- Mi vidimo da najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovima da zgrada bude sanirana i bezbedna za život. Međutim, sa svakim od 200 stanara će biti razgovarano i biće mu ponuđena svaka od ove četiri mogućnosti – kazao je Obradović.

Projekat sanacije, kako je naveo, treba da radi Institut Vinča sa fakultetima ili nekim drugim stručnjacima koji su nesporni autoriteti u svojim oblastima.

- Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju – kategoričan je on.

Na sastanku je, dodao je, dogovoreno i da se urađeni program sanacije dopuni jer su nedostajali još neki elementi koji se tiču kontrolnih merenja, načina na koji će se sprovoditi radovi i meriti rezultati.

- Ministarstvo insistira da se problem reši i bićemo uključeni u njegovo rešavanje do samog kraja – zaključio je Obradović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...