Država ponudila rešenje za „smrdljive zgrade“

29.10.2014. | Tanjug

Posebni savetnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović izjavio je da je „Građevinska direkcija“ svim stanarima zgrada na Novom Beogradu u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima se oseća jak miris fenola, ponudila nekoliko opcija za rešenje tog problema.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Jedna je mogućnost da se opredele za stanove na nekim drugim lokacijama koje je gradila „Građevinska direkcija Srbije“, a koji su slobodni, a druga opcija je da se raskinu ugovori i da se nadoknade troškovi – rekao je Obradović u izjavi za „Tanjug“.

Kao treću mogućnost naveo je da dve ugovorne strane postignu dogovor, ali i da, kako je rekao, rešenje tog problema uvek može da se traži na sudu. Obradović je, nakon sastanka predstavnika ministarstva, „Građevinske direkcije“ i stanara spornih zgrada, na kome je postignut takav dogovor, rekao da je reč o značajnom pomaku jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija.

- Mi vidimo da najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovima da zgrada bude sanirana i bezbedna za život. Međutim, sa svakim od 200 stanara će biti razgovarano i biće mu ponuđena svaka od ove četiri mogućnosti – kazao je Obradović.

Projekat sanacije, kako je naveo, treba da radi Institut Vinča sa fakultetima ili nekim drugim stručnjacima koji su nesporni autoriteti u svojim oblastima.

- Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju – kategoričan je on.

Na sastanku je, dodao je, dogovoreno i da se urađeni program sanacije dopuni jer su nedostajali još neki elementi koji se tiču kontrolnih merenja, načina na koji će se sprovoditi radovi i meriti rezultati.

- Ministarstvo insistira da se problem reši i bićemo uključeni u njegovo rešavanje do samog kraja – zaključio je Obradović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...