Država ponudila rešenje za „smrdljive zgrade“

29.10.2014. | Tanjug

Posebni savetnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović izjavio je da je „Građevinska direkcija“ svim stanarima zgrada na Novom Beogradu u naselju Dr Ivana Ribara, u kojima se oseća jak miris fenola, ponudila nekoliko opcija za rešenje tog problema.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Jedna je mogućnost da se opredele za stanove na nekim drugim lokacijama koje je gradila „Građevinska direkcija Srbije“, a koji su slobodni, a druga opcija je da se raskinu ugovori i da se nadoknade troškovi – rekao je Obradović u izjavi za „Tanjug“.

Kao treću mogućnost naveo je da dve ugovorne strane postignu dogovor, ali i da, kako je rekao, rešenje tog problema uvek može da se traži na sudu. Obradović je, nakon sastanka predstavnika ministarstva, „Građevinske direkcije“ i stanara spornih zgrada, na kome je postignut takav dogovor, rekao da je reč o značajnom pomaku jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija.

- Mi vidimo da najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovima da zgrada bude sanirana i bezbedna za život. Međutim, sa svakim od 200 stanara će biti razgovarano i biće mu ponuđena svaka od ove četiri mogućnosti – kazao je Obradović.

Projekat sanacije, kako je naveo, treba da radi Institut Vinča sa fakultetima ili nekim drugim stručnjacima koji su nesporni autoriteti u svojim oblastima.

- Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju – kategoričan je on.

Na sastanku je, dodao je, dogovoreno i da se urađeni program sanacije dopuni jer su nedostajali još neki elementi koji se tiču kontrolnih merenja, načina na koji će se sprovoditi radovi i meriti rezultati.

- Ministarstvo insistira da se problem reši i bićemo uključeni u njegovo rešavanje do samog kraja – zaključio je Obradović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...