INFONET-468X60-BANNER

U toku pripreme za izgradnju stanova na tri lokacije u gradu

29.08.2014. | Tanjug

Pripreme za početak izgradnje socijalnih stanova u Jabučkom ritu, Padinskoj skeli i Mislođinu su u toku, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. Vesić je podsetio da je u julu započela izgradnja prve zgrade socijalnih stanova u Orlovskom naselju u opštini Zvezdara, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je, dodaje se, predsedavao šestom sednicom Koordinacionog tela za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki rit i Kijevo, koja je održana danas u Starom dvoru.

Sednici Koordinacionog tela su pored predstavnika grada i partnera na projektu, prisustvovali i predstavnici Evropske delegacije u Srbiji, Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Evropske investicione banke.

U saopštenju se podseća da Grad Beograd realizuje Akcioni plan u saradnji sa Kancelarijom UN za projektne usluge i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju sa ciljem trajnog stambenog zbrinjavanja romskih porodica iz nekadašnjih nehigijenskih naselja „Belvil“ i „Gazela“ i to kroz otkup seoskih domaćinstava i izgradnju socijalnih stanova.

- Sadašnja gradska vlast zatekla ovaj projekat u kritičnom stanju, ali je u međuvremenu identifikovan dovoljan broj lokacija za izgradnju socijalnih stanova, kao i da se ubrzano radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama i dobijanju dozvola za početak izgradnje – navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;