IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čučković: Građani će dobiti siguran krov pre zime

19.08.2014. | Tanjug

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da danas (19. avgust 2014.) počinju radovi na obnovi kuća srušenih u majskim poplavama i da će građani, kojima je porušena kuća, pre zime dobiti siguran krov nad glavom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Čučković je u Jutarnjem programu TV Pink je rekao da je obavljena neophodna procedura i analiza, da postoji rok, prema ugovoru, od 60 dana za završetak objekata i da je cilj obnova kanalizacione i vodovodne mreže, grejanja i struje.

Predsednik opštine Obrenovac je najavio da prvu fazu obnove, koja počinje danas, izvodi Vojska Srbije i da će praktično biti sklanjane ruševine prethodnih domaćinstva, a da će potom građevinska kompanija raditi na izgradnji kuća.

Na pitanje novinara na koliko objekata danas počinju radovi, Čučković je odgovorio da su izdata pravosnažna rešenja za prvih devet objekata, a da su, inače, gotova rešenja za 33 objekta.

Govoreći o sredstvima, Čučković je najavio da je oko 360 opredeljeno po kvadratnom metru za jedno domaćinstvo, što znači da će za svih oko 70 kuća to iznositi nekoliko miliona evra, podsetivši da je šteta u Obrenovcu od poplava više desetina miliona evra.

Čučković je precizirao da je juče izdato 315 rešenja za materijalne nadoknade za oštećene objekte, odnosno da je do sada izdato više od 2.500 rešenja u Obrenovcu i da će taj posao biti završen do kraja avgusta.

- Više od milijardu i šesto miliona dinara će se sliti u obrenovačka domaćinstva za popravku kuća – najavio je Čučković.

Predsednik opštine Obrenovac je najavio da će danas početi i obnova svih osnovnih i srednjih škola, da se, takođe, obnavljaju i obdaništa i da očekuje da će taj posao biti završen u toku septembra.

Govoreći o prevenciji, Čučković je rekao da su poplave napravile četiri ogromna proboja na Savi i Kolubari i da je neophodno završiti sanaciju do kraja godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;