INFONET-468X60-BANNER

Sve spremno da država preuzme „Simpo“

04.08.2014. | J. S. | Večernje novosti

Potpisivanjem ugovora između vranjske kompanije „Simpo“ i sedam poslovnih banaka o mirovanju duga na ime prispelih rata kredita i kamata, počeo je proces konsolidacije. Time su stvoreni uslovi za početak procesa proizvodnje koji je zastao sredinom juna - potvrdio je za „Novosti“ generalni direktor kompanije Slađan Disić.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

- Zahvaljujući razumevanju poslovnih banaka, potpisan je ugovor o mirovanju duga do 31. oktobra, kojim se reguliše mirovanje dospelih rata kredita, kamata i ostalih naknada. Ugovor je potpisan sa mogućnošću produženja važenja do kraja ove godine - kaže Disić. - Računi će biti odblokirani posle usvajanja zaključka Vlade o konverziji obaveza koje „Simpo“ ima po osnovu poreza i doprinosa i ostalih javnih prihoda u trajni ulog Republike Srbije u kapital „Simpa“, pa će država tako postati njen većinski vlasnik.

U avgustu će biti održana vanredna skupština akcionara. Nakon toga „Simpo“ će iz Fonda za razvoj dobiti kredit u vrednosti od pet miliona evra za početak procesa prozvodnje koja je u zastoju. Do sada je neprekidno radila prozvodnja dečijeg programa u pogonu u „Radovnici“ kod Trgovišta, a delimično i u preduzeću „Šik“ u Kuršumliji. Poslovi se odvijaju i u farmi na Vlasini i delimično u cvećari u Vranjskoj Banji.

DUGUJU 5,7 MILIJARDI DINARA - Dug „Simpa“ za neisplaćene poreze i doprinose koje će država preuzeti na sebe kada postane većinski vlasnik kompanije iznosi 5,7 milijardi dinara. „Simpo“ u ovom trenutku zapošljava 3.988 radnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;