BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Klizna vrata koja lebde iznad šine

24.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Kalifornijska kompanija Hover Doors koristi trajne magnete pomoću kojih teška klizna vrata mogu da lebde iznad šine, čime se postiže bešumno otvaranje i zatvaranje sa minimalnim naporom.

Vrata koja lebde

Vrata koja lebde (Foto: Hover Doors)

Kompanija ističe da se ovim olakšava problematično održavanje rolo vrata na koje svi gubimo vreme. Navode da prvi na svetu primenjuju ovu tehnologiju, iako ovakva vrata već neko vreme postoje kod kompanija kao što je Olide. Ključna razlika su trajni magneti koji drže vrata stalno okačenim i daju doživotnu garanciju, jer bi sve što se oslanja na elektromagnete crpelo struju, a u slučaju njenog nestanka vrata bi pala na šinu.

Hover Doors da će praviti ovakva vrata do veličine dvorišnih ili vrata sale za konferencije. Navode da mogu da okače staklo, drvo ili bilo šta drugo od čega želite da napravite vrata, a možete da postavite donju šinu tako da blokira vetar i vodu ili da ostavite vrata da lebde ako ste sigurni da ih niko neće gurnuti.

Magneti drže vrata da ne padnu u slučaju nestanka struje

Magneti drže vrata da ne padnu u slučaju nestanka struje (Foto: Hover Doors)

Praviće i dvokrilna vrata, vrata za štale i kancelarijska vrata, kao i vodootporna vrata za tuširanje i automatska vrata za svačiji ukus. Uključeni su mali mehanizmi mekog zatvaranja koji će sprečiti da razbijete nešto usled primene sile koju biste obično primenili na klizač.

Hover Door tvrdi da su ova vrata nečujna, ali ipak uklanja zvuk iz većine svojih YouTube video zapisa i stavlja muziku i naraciju preko zvuka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;