INFONET-468X60-BANNER

Klizna vrata koja lebde iznad šine

24.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Kalifornijska kompanija Hover Doors koristi trajne magnete pomoću kojih teška klizna vrata mogu da lebde iznad šine, čime se postiže bešumno otvaranje i zatvaranje sa minimalnim naporom.

Vrata koja lebde

Vrata koja lebde (Foto: Hover Doors)

Kompanija ističe da se ovim olakšava problematično održavanje rolo vrata na koje svi gubimo vreme. Navode da prvi na svetu primenjuju ovu tehnologiju, iako ovakva vrata već neko vreme postoje kod kompanija kao što je Olide. Ključna razlika su trajni magneti koji drže vrata stalno okačenim i daju doživotnu garanciju, jer bi sve što se oslanja na elektromagnete crpelo struju, a u slučaju njenog nestanka vrata bi pala na šinu.

Hover Doors da će praviti ovakva vrata do veličine dvorišnih ili vrata sale za konferencije. Navode da mogu da okače staklo, drvo ili bilo šta drugo od čega želite da napravite vrata, a možete da postavite donju šinu tako da blokira vetar i vodu ili da ostavite vrata da lebde ako ste sigurni da ih niko neće gurnuti.

Magneti drže vrata da ne padnu u slučaju nestanka struje

Magneti drže vrata da ne padnu u slučaju nestanka struje (Foto: Hover Doors)

Praviće i dvokrilna vrata, vrata za štale i kancelarijska vrata, kao i vodootporna vrata za tuširanje i automatska vrata za svačiji ukus. Uključeni su mali mehanizmi mekog zatvaranja koji će sprečiti da razbijete nešto usled primene sile koju biste obično primenili na klizač.

Hover Door tvrdi da su ova vrata nečujna, ali ipak uklanja zvuk iz većine svojih YouTube video zapisa i stavlja muziku i naraciju preko zvuka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;