IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Multifunkcionalna dvorana za e-sportove

02.03.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Dvorana koja će biti domaćin muzičkih koncerata, predstava i e-sportskih takmičenja planirana je za Toronto. Ovaj multifunkcionalni objekat je pre svega projektovan da bi se olakšao organizovanje e-sportkih manifestacija koje su sve popularnije u svetu. U e-sportske manifestacije spadaju takmičenja koja se odvijaju putem elektronskih sistema, i uglavnom su u pitanju video igre. Projekat je uradio arhitektonski studio Populous. Završetak izgardnje dvorane sa 7000 mesta se očekuje 2025. godine.

Dvorana za e-sportove u Torontu

Dvorana za e-sportove u Torontu (Foto: Populous)

Arena svojom formom podseća na kornjačin oklop a čak iz nekog ugla i na svemirski brod i nije projektovana ni kao sportska dvorana ni kao opera već neka nova tipologija, nešto između ova dva koncepta. Natkrivena dvorana zaklonjena nagnutim krovom spaja "staru" sa "novom" arhitekturom. Iza zakrivljenih staklenih zidova i spoljne platforme vidljivo je više spratova, dok je oko ivice krova postavljen široki pojas ekrana koji predstavlja neku vrstu fasade.

Dvorana za e-sportove u Torontu

Dvorana za e-sportove u Torontu (Foto: Populous)

Ideja stvaranja ovakvog objekta dobijena je zbog brzorastuće industrije gejminga i e-sportova na globalnom nivou. Shodno tome izvršni direktor OverActive Medie, Chris Overholt, vlasnik globalnih e-sport franšiza, uključujući dva tima iza Toronta rekao je da im je oduvek bila namera da naprave ovakav objekat.  Precizirao je da im je cilj bio da stvore i razviju mesto održavanja koje će ne samo da služi kao kultni "dom" za dve franšize, već i da postane globalno središte za velike međunarodne e-sportske događaje.

Dvorana za e-sportove u Torontu

Unutrašnjost dvorane za e-sportove u Torontu (Foto: Populous)

U kontaktu su sa čelnim ljudima iz ove branše kako bi privukli neke od najvećih e-sportskih događaja na svetu, pa se i nadaju da će ovo mesto na svaki način redefinirati mogućnosti organizovanja ovakvih manifestacija u Torontu. Pored ovog projekta, kompanija Populous je projektovala i stadion Tottenham Hotspura u Londonu i Hard Rock stadion u Majamiju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;