INFONET-468X60-BANNER

Conseko – Vaš partner za solarnu energiju

16.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U susret novim energetskim rešenjima gde se koriste obnovljivi izvori energije, solarna energija nameće se kao jedno od najboljih rešenja. Na tom putu do ekonomičnog, energetski efikasnog i ekološkog rešenja, kompanija Conseko d.o.o. iz Beograda među prvima je u Srbiji započela projektovanje i izvođenje solarnih sistema.  

Kao pouzdan partner za solarnu energiju Conseko od 2008. godine osigurava bezbedno snabdevanje energijom kako malim, tako i velikim potrošačima. Zastupajući vrhunsku solarnu opremu renomiranih evropskih i azijskih proizvođača, Conseko d.o.o. se na domaćem tržištu solarnih tehnologija naročito ističe kvalitetnim proizvodima, ali i stručnim kadrom, uslugama projektovanja i instalacije za izgradnju jedne solarne elektrane.

Solarni sistemi – neograničeni izvor energije

Solarni sistemi – neograničeni izvor energije

Sunčevo zračenje je besplatan i obnovljiv izvor energije koji se može pretvoriti u električnu ili toplotnu energiju. U poređenju sa konvencionalnim izvorima, kao što su ugalj, gas i nafta, čije su rezerve konačne, solarna energija je uvek lokalno dostupna i prilagođava se prirodnim ciklusima. To je čini ključnim elementom u održivom energetskom sistemu.

Solarna energija je čista energija – ne stvara otpad, niti zagađuje vodu. U procesu generisanja struje i dobijanja tople vode nema emisije ugljen dioksida ni drugih opasnih gasova, pa tako ni zagađenja vazduha i životne sredine. Prema tome, korišćenje sunčeve energije u ublažavanju klimatskih promena je značajno i u nekim zemljama obavezno. 

Za poslednjih 10 godina cene solarnih panela kod proizvođača su opale za 90%. Ovo potvrđuje činjenicu da je ugradnja solarnih centrala danas investicija koja se isplati. Pored toga što se osigurava velika ušteda u potrošnji struje, manji hibridni nezavisni sistemi obezbeđuju energetsku nezavisnost od elektrodistributivne mreže. 

Vrhunski solarni proizvodi

Vrhunski solarni proizvodi

Pored solarnih elektrana i energetski nezavisnih sistema za proizvodnju struje, Conseko u svom asortimanu nudi i fotonaponske solarne panele, solarne baterije i invertore – pretvarače napona. Tu se nalaze i konkretna (i kreativna) rešenja za solarne pumpe za navodnjavanje.

Solarni paneli

Kada su u pitanju solarni termalni sistemi za grejanje vode i toplotni sistemi za manju potrošnju energije, kompanija nudi kućne solarne sisteme za potrošnu vodu - solarne kolektore i bojlere, kao i solarne sisteme (kolektore i apsorbere) za zagrevanje bazena.

Solarni paneli renomiranih proizvođača imaju garanciju 12 godina, a garanciju za snagu i do 25 godina. Široka ponuda solarne opreme i proizvoda obuhvata panele različite snage i veličine: monokristalni paneli, polikristalni paneli, kao i paneli sa ćelijama od tankog filma.

Proizvode koje isporučuje kompanija Conseko odlikuje visoka efikasnost, otpornost na vremenske uslove i dugotrajnost. Efikasnu montažu i visok kvalitet prati i pristupačna cena solarnih panela i ostalih proizvoda iz ponude.

Kompanija Conseko je članica Udruženja "Klaster za Energetsku Efikasnost", čija je misija povećanje energetske efikasnosti, unapređenje zaštite životne sredine i promocija obnovljivih izvora energije. 

Solarni paneli

Solarne elektrane za uštedu energije i novca

Sa više od 12 godina iskustva u oblasti, postoji garancija da se sa Conseko solarnim sistemima ostvaruju brojni benefiti koje pruža sunčeva energija, a među njima i ušteda energije za korisnike. U zavisnosti od toga kolika je potrošnja energije u objektu ili domaćinstvu, pravi se optimalno rešenje kojim možete značajno smanjiti račun za električnu energiju. 

Dok cene fosilnih goriva rastu, cene solarnih sistema su sve pristupačnije. Osim početnog ulaganja u instalaciju, solarni fotonaponski sistemi uglavnom ne zahtevaju neke posebne postupke održavanja. U garantnom periodu korišćenja od 20-25 godina očekuje vas mala potrošnja na preglednim aktivnostima, tehničkoj podršci i eventualnih popravki. Niski troškovi održavanja svakako dolaze kao još jedna prednost.

Procenjuje se da je optimalan period povraćaja investicije u Conseko solarne sisteme 6 do 8 godina, uz mogućnost da se ceo sistem isplati za kraće vreme u slučaju da dođe do porasta cene električne energije.

Solarni paneli

Zašto je Conseko pravi izbor?

Kao zastupnik holandske firme Victron i austrijskog proizvođača invertora Fronius International, kompanija Conseko koristi prvoklasnu opremu u izvođenju svojih projekata i stalno ide u korak sa razvojem solarnih tehnologija. Više od jedne decenije firma sa uspehom pruža konsultantske usluge, usluge inženjeringa i projektovanja sistema, njihovu instalaciju i testiranje. Conseko nudi proverena i pouzdana rešenja da se solarna energija iskoristi za proizvodnju električne energije, kako kroz solarne elektrane snage preko 100kW za privredu, tako i za nezavisno snabdevanje manjih objekata.

Conseko – Vaš partner za solarnu energiju

Dugogodišnje iskustvo i profesionalizam u realizaciji fotonaponskih sistema potvrđuju na desetine uspešnih projekata, ali i brojni sertifikati. Jedan od njih je i nagrada za inovaciju u 2020. godini, dodeljena na Danima energetike u Novom Sadu, ili Excellent SME sertifikat, koji Privredna komora Srbije dodeljuje malim i srednjim preduzećima na osnovu dobre poslovne prakse i visokog kvaliteta

Pored sjajnih referenci u oblasti solarnih tehnologija, Conseko d.o.o. pruža konsultantske usluge za uvođenje ISO standarda u građevinarstvu, ICT sektoru, kao i na području elektrotehnike i mašinstva. 

Conseko se može pohvaliti i izuzetnim rezultatima na području farmacije i proizvodnje prirodnih farmaceutskih proizvoda u okviru svog ogranka Conseko Pharm. Proizvodi su formulisani prema recepturama farmaceuta sa velikim iskustvom u R&D u oblasti farmacije i nude rešenja za kamen u bubregu, ovčije boginje, svrab, ekcem, grip i prehladu.

U svim oblastima svog poslovanja, kompanija Conseko ima veliki kredibilitet i garantuje najviši standard kvaliteta proizvoda i usluga. Obratite se Conseko doo radi definisanja optimalnog i pouzdanog rešenja prema vašim potrebama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;