PRIJAVA-468X60-BANNER

CEE - Odeljenje za građevinarstvo i izgrađenu sredinu na MIT-u

16.11.2009. | CEE - MIT

CEE - Odeljenje za građevinarstvo i izgrađenu sredinu na jednoj od najpoznatijih obrazovnih ustanova u oblasti tehničkih nauka na celom svetu - MIT-u (Massachusetts Institute of Technology - Department of Civil and Environmental Engineering).

CEE je posvećen balansiranju izgrađene sredine sa prirodnim okruženjem. U svojim istraživanjima ovo Odeljenje se bavi prirodnim sistemima, boljom i pametnijom upotrebom prirodnih resursa i rešenjima za projektovanje održive infrastrukture.

Ovo Odeljenje pokriva tri polja istraživanja:

  • životnu sredinu i građevinarstvo (environmental science and engineering)
  • mehaniku, materijale i konstrukcije (mechanics, materials and structures)
  • transport (transportation).

Takođe, na ovom Odeljenju nesvršeni diplomci mogu steći ABET diplomu u oblasti građevinarstva i građene sredine (ABET accredited undergraduate degree programs in civil engineering and environmental engineering science).

ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) je federacija 30 profesionalnih i tehničkih udruženja iz oblasti računarskih, inženjerskih i tehnoloških nauka.

Na sajtu CEE-a možete pogledati poslenje vesti o istraživanjima sprovedenim na Odeljenju, upoznati se programom rada na studijama i postdiplomskim usavršavanjima, obrađenim temama i nastavnim kadrom, kao i aktuelnim dešavanjima na MIT-u.

Praćem novosti na ovom sajtu bićete u toku sa poslednjim istraživanjima CEE-a u vezi sa materijalima i sistemima u građevinarstvu, rezultatima istraživanja o njihovom uticaju na životnu sredinu, naše neposredno okruženje i zdravlje ljudi.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;