INFONET-468X60-BANNER

Unapređena kultna radna stolica „Aeron“

25.10.2016. | Dezeen

Herman Miller je predstavio novu verziju svoje najprodavanije „Aeron“ stolice, koja je unapređena kako bi bila prilagodljivija različitim tipovima tela.

„Aeron“ stolica prvi put je predstavljena 1994. godine i jedna je od najpoznatijih proizvoda američke kompanije sa više od sedam miliona prodatih komada u 134 zemalje.

Za razliku od drugih kancelarijskih stolica na tržištu u to vreme, dizajneri Bill Stumpf i Don Chadwick su odlučili da „skinu“ stolicu od pene i umesto da se odluče za naslon od tkanja, stvorili su ono što Herman Miller opisuje kao „pravu mašinu za sedenje".

„Nije imala kožu, nije imala penu, nije imala presvlake – kršila je sva ta pravila", rekao je Chadwick. „Stolica je predstavljala potpuno novu eru tehnologije pravljenja i korišćenja stolica, a mi sa time nastavljamo i danas."

Nova verzija stolice zadržala je isti oblik, ali je unapređena novim sistemom suspenzije i revidiranim nagibnim mehanizmom koji bolje odgovaraju različitim vrstama i aktivnostima tela.

Promenom nagiba za 1,8 stepeni napred, bolje se podržava telo u uspravnom položaju a takođe se pruža i širi spektar položaja.

Naslon stolice je izrađen od tehničke tkanine pod nazivom „Pellicle“ i ima osam različitih zona položaja.

Najzategnutija zona pruža čvrstu podršku, dok je najlabavija zona prilagođava kostima kada se sedi i ravnomerno raspoređuje težinu.

„Stolica više reaguje, osetljivija je na telesnu težinu i veličinu tela", rekao je Chadwick.

„Njen životni vek će biti mnogo duži zbog njene održivosti. Izbor materijala, kvalitet završne obrade i uklapanje su veoma važni."

Nova  „Aeron“ stolica je sada dostupna da se poruči u Severnoj Americi, Latinskoj Americi i Meksiku, na Bliskom istoku i u Africi. Dok će u Velikoj Britaniji i Evropi biti u prodaji tek u januaru 2017. a u Aziji u februaru 2017. godine.

Herman Miller je osnovao DJ De Pree 1923. i nazvao ga po tastu, koji mu je dao pozajmicu za start-up investiciju. Skoro  jedan vek, on je bio odgovoran za mnoge legendarne komade nameštaja, uključujući „Noguchi“ sto i „Eames Lounge“ stolicu.

Nedavno je američka kompanija pokrenula kancelarsijki nameštaj sa podesivom strukturom napravljen od lagane pene i stolice dizajnirane za „nervozne i uznemirene“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;