Unapređena kultna radna stolica „Aeron“

25.10.2016. | Dezeen

Herman Miller je predstavio novu verziju svoje najprodavanije „Aeron“ stolice, koja je unapređena kako bi bila prilagodljivija različitim tipovima tela.

„Aeron“ stolica prvi put je predstavljena 1994. godine i jedna je od najpoznatijih proizvoda američke kompanije sa više od sedam miliona prodatih komada u 134 zemalje.

Za razliku od drugih kancelarijskih stolica na tržištu u to vreme, dizajneri Bill Stumpf i Don Chadwick su odlučili da „skinu“ stolicu od pene i umesto da se odluče za naslon od tkanja, stvorili su ono što Herman Miller opisuje kao „pravu mašinu za sedenje".

„Nije imala kožu, nije imala penu, nije imala presvlake – kršila je sva ta pravila", rekao je Chadwick. „Stolica je predstavljala potpuno novu eru tehnologije pravljenja i korišćenja stolica, a mi sa time nastavljamo i danas."

Nova verzija stolice zadržala je isti oblik, ali je unapređena novim sistemom suspenzije i revidiranim nagibnim mehanizmom koji bolje odgovaraju različitim vrstama i aktivnostima tela.

Promenom nagiba za 1,8 stepeni napred, bolje se podržava telo u uspravnom položaju a takođe se pruža i širi spektar položaja.

Naslon stolice je izrađen od tehničke tkanine pod nazivom „Pellicle“ i ima osam različitih zona položaja.

Najzategnutija zona pruža čvrstu podršku, dok je najlabavija zona prilagođava kostima kada se sedi i ravnomerno raspoređuje težinu.

„Stolica više reaguje, osetljivija je na telesnu težinu i veličinu tela", rekao je Chadwick.

„Njen životni vek će biti mnogo duži zbog njene održivosti. Izbor materijala, kvalitet završne obrade i uklapanje su veoma važni."

Nova  „Aeron“ stolica je sada dostupna da se poruči u Severnoj Americi, Latinskoj Americi i Meksiku, na Bliskom istoku i u Africi. Dok će u Velikoj Britaniji i Evropi biti u prodaji tek u januaru 2017. a u Aziji u februaru 2017. godine.

Herman Miller je osnovao DJ De Pree 1923. i nazvao ga po tastu, koji mu je dao pozajmicu za start-up investiciju. Skoro  jedan vek, on je bio odgovoran za mnoge legendarne komade nameštaja, uključujući „Noguchi“ sto i „Eames Lounge“ stolicu.

Nedavno je američka kompanija pokrenula kancelarsijki nameštaj sa podesivom strukturom napravljen od lagane pene i stolice dizajnirane za „nervozne i uznemirene“.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...